10800120045369_0
PULS GRADA · moda

Nakon uspeha klasika iz sedamdesetih koji su zadovoljavali ukuse i sportskog i svakodnevnog oblačenja, adidas je ponovo kreirao novu vrstu obuće. Potreba za brzinom sve više postaje globalni trend, pa je u novu formulu bilo potrebno uneti optimalne performanse za nova pravila igre. Tako je 1986. godine rođena adidas ZX serija patika, nagoveštavajući potpuno novo doba sportske obuće.

adidas ZX 630
10 490
Sport Vision

Od skromnih početaka sa modelom ZX 500, ZX serija ustanovila je pravilo tehnološke izdržljivosti i dizajnerskih inovacija, da bi tokom naredne tri decenije bili stvoreni kultni modeli kao što su ZX 700 i ZX 8000. Predani sportisti ubrzo su prihvatili ove inovativne tehnologije i uvrstili ih u svoj svakodnevni režim, dok su pripadnici različitih subkultura ubrzo prihvatili ove modele kao svoj zaštitni znak u pogledu estetike i stila. Bilo da je upitanju obaranje ličnog rekorda u trčanju ili iznošenje stava oblačenjem, ZX serija je ostala verna svojoj nameni i Originals priči o pionirskom poduhvatu spoja sportskih vrednosti sa progresivnom tehnologijom.

Trideset godina kasnije, ova priča se nastavlja, a budućnost ZX serije je pred nama. Novi model adidas ZX 630 predstavlja najsavremeniju verziju patika iz ZX porodice koja je kreirana u kombinaciji mrežastog platna i antilopa kako bi se dobila patika koja odgovara vremenu u kome je nastala. Duboko ukorenjena u izvorne vrednosti ZX modela, ZX 630 objedinjuje estetiku klasika iz 80-ih sa organskim linijama. Jednostavnoj osnovnoj boji suprotstavljene su naglašene boje na mrežastom platnu i nadaleko čuvenim adidasovim linijama. Sve je zaokruženo zaštitnim delom na peti i posebnim središnjim slojem koji pruža osećaj neverovatne udobnosti i stabilnosti.

Sa svojom jasno naglašenom ugaonom siluetom i svedenom estetikom, model ZX 630 zasnovan je na filozofiji koja je običnog šetača izbacila u prvi plan, na pozornicu. Sa duhom prošlosti oživljenim dodirom savremenog, ZX 630 nastavlja da pomera granice klasičnog, istovremeno se namećući kao trendseter savremenog dizajna patika, oduševljavajući ljubitelje originalnih retro-urbanih modela.

Serbia Fashion Week Serbia Fashion Week u Novom Sadu & Other Stories &Other Stories: Modna blogerka Jeanne Damas kao zaštitno lice nove kampanje Vogue: The Cat and The Flat Mačke kao manekenke u editorijalu magazina Vogue Converse EMEA presentation Converse: Retro, boje i vanvremenski stil