iPhone 6s
U VAZDUHU · tech/web

Iako izgleda veoma slično svom prethodniku, što je i logično za jedan „s model“, Apple iPhone 6s ipak donosi brojna unapređenja. Dizajn je, zapravo, jedina stvar koja se nije promenila, pa iPhone 6s izgleda kao i iPhone 6 ako zanemarimo nešto veću masu i 0.2 milimetra deblji profil. Ipak, unutar telefona se promenilo zaista mnogo toga, čak je upotrebljena i mnogo izdržljivija legura za samo telo aparata, koja se koristi za izradu modernih aviona i raketa, a Apple je naziva Series 7000 Aluminium. Ali, krenimo redom i da vidimo šta se to sve promenilo.

Apple iPhone 6s
96.890,00
Win Win

Novi iPhone 6s je dostupan u četiri različite boje (Space Gray, Silver, Gold i Rose Gold), kao i u kapacitetima od 16GB, 64GB i 128GB. Retina ekran dijagone 4.7 inča je ponovo tu. Sa njime grafika, fotografije i multimedija izgledaju mnogo moćnije i lepše, dok video zapisi jednostavno obaraju s nogu. Kompanija iz Kupertina postarala se i da novi iPhone 6s dobije dinamičnije fotografije, ali i daleko kvalitetniji video zapis što u praksi donosi mnogo više zabave i mnogo više osmeha na licu. Unapređene su i osnovna, zadnja, ali i prednja kamera. Zadnja, umesto 8 sada nudi 12 megapiksela, dok je prednja „narasla“ na čak 5 megapiksela. Selfiji sada konačno izgledati odlično, veoma oštro i dobro eksponirano. Najveće unapređenje je ostvareno baš na polju prednje kamere, jer ona sada može da snima i FullHD video, ali i panorame. Apple je iskoristio i snažno wLED osvetljenje Retina ekrana, a uz poseban čip za kontrolu overdrajv-a može da u veoma kratkom intervalu zasvetli dosta jače nego inače, kako bi bio upotrebljen kao blic tokom slikanja selfija.

Apple je sa iPhone 6s uspeo da kompletno promeni upotrebnu vrednost iPhone telefona, prvenstveno zahvaljujući moćnijem hardveru i softveru, ali i uvođenjem novih tehnologija kao što je 3D Touch koja potpuno menja pogled na korišćenje pametnog telefona. Promenom jačine pritiska na ekran odlučujete da li će se slika, poruka ili elektronska pošta uvećati ili potpuno otvoriti za pregled. Osnovu telefona čini snažni A9 64-bitni procesor kome u radu pomaže M9 koprocesor zadužen za koordinaciju ugrađenih senzora i ispomoć centralnom procesoru prilikom obavljanja zahtevnih operacija. Tu je i 2GB RAM radne memorije koja je značajno ubrzala obavljanje nekih zadataka, ali i značajno bolja grafika zbog koje najnovije iOS igrice izgledaju realističnije i priorodnije. Nova hardverska postavka uticala je da na telefonu sve radi fluidnije i brže, međutim tome je dodatno doprineo i novi iOS 9 koji je optimizovan tako da sa malo resursa nudi mnogo. Jača strana nove iOS 9 platforme je i u tome što donosi više od 250 novih funkcija i maksimalnu bezbednost na svim nivoima.

Jedno je sigurno, sa iPhone 6s telefonom se sve promenilo! U to već mogu da se uvere kupci u Srbiji jer je prodaja počela 23. oktobra kod svih mobilnih operatera, ali i u iStyle i WinWin radnjama širom zemlje.

Važni izumi Sjajni izumi koji olakšavaju i ulepšavaju svakodnevicu Telefon vibrator Izivibe: Pametni telefoni kao seksi igračkice iPhone 6s Retro iPhone 6s Retro: Povratak u budućnost sa kompanijom Apple shutterstock_135540548 5 aplikacija za avanturiste