Eurcerin Volume Filler
PULS GRADA · lepota

Žene danas žele sve od svoje kozmetike, pre svega da izgledaju negovano, ali i da njihovo lice izgleda mlađe nego što zapravo jeste. S modernim kozmetičkim preparatima danas to nije neostvarljiv cilj. Posebnu ulogu u tome ima medicinska kozmetika za koju se odlučuje sve više žena.

Eucerin Eucerin Volume Filler
Eucerin

Prednosti medicinske kozmetike
Svi znamo koliko je teško pronaći kremu koja odgovara našim godinama, tipu kože, a pre svega našem ličnom senzibilitetu. Ta potraga može trajati i godinama. Nekada i kreme koje su nam odgovarale iz nekog razloga više nisu pogodne. Mnogo je pitanja sa kojima se suočavamo prilikom izbora nege za lice.

Postoje oni kozmetički preparati koji se mogu naći isključivo u apotekama i njih nazivamo medicinska kozmetika. Kupovanje preparata u apotekama je trend koji sve više žena prati i to nije bez razloga. Medicinska kozmetika kožu posmatra sa medicinskog aspekta i razvijena je u saradnji sa dermatolozima. Farmaceuti dakle mogu preporučiti preparat koji odgovara zahtevima i potrebama različitih tipova kože kao i očekivanjima samih žena o tome kakvu vrstu nege i koje efekte žele od svojih krema za lice. U medicinskoj kozmetici spojeno je ono najbolje iz medicine i kozmetologije u smislu da su su to preparati koji imaju aktivne, proverene komponente koje pružaju rešenje za specifične dermatološke probleme, a prijatni su za upotrebu što ih čini visokovrednim kozmetičkim preparatima. Treba napomenuti da su preparati koji spadaju u grupu medicinske kozmetike prošli sva klinička istraživanja tako da pored toga što imaju konkretne efekte na koži, potpuno su bezbedni za upotrebu na određenom, čak i problematičnom tipu kože. Ono što je prednost medicinske kozmetike ogleda se pre svega u tome da žene mogu od farmaceuta dobiti stručne savete i preporuke kako i čime da neguju kožu lica, da će ta kozmetika biti delotvorna i ispuniti očekivanja, a da će taj preprat biti bezbedan za upotrebu. Medicinska kozmetika u odnosu na kozmetike preparate ima punu podršku i preporuku lekara i farmaceuta.

Efikasna rešenja za konkretne probleme

Da bi održale mlađi izgled kože lica što duže, na raspolaganju su danas brojni kozmetički preparati, ali i kozmetičke metode koje su manje ili više invazivne. U poređenju sa primenom invazivnih kozmetičkih metoda, kozmetika koja obezbeđuje mlađi izgled i daje konkretne rezultate je ono za šta se odlučuje većina žena. Borba protiv starenja je jedan od najčeščih razloga zbog kojih žene traže pomoć i savet farmaceuta.

Bore međutim nisu jedini neprijatan vesnik starosti, već je to mnogo više gubitak volumena koji utiče da naše lice s godinama gubi jasan izraz. Vremenom koža gubi elastičnost i volumen, te samim tim i konture lica postaju manje definisane. Gubitak volumena čini da lice izgleda umorno i pod stresom, a ponekad čak i tužno.

U saradnji sa dermatolozima, Eucerin® istraživački centar razvio je Eucerin® Volume-Filler, liniju preparata koja se bori protiv gubitka volumena. Visoko efikasna formulacija sadrži tri aktivna sastojka i svaki od njih deluje na određeni sloj kože. Magnolol, dobijen iz ekstrakta kore magnolije, poboljšava izgled kože tako što utiče na povećanje broja ćelija koje koži daju volumen. Oligo peptidi stimulišu proizvodnju kolagena, jačaju metabolizam kože i pospešuju interakciju između ćelija. Hijaluronska kiselina poboljšava hidrataciju kože i smanjuje dubinu bora. Dodatno, preparati sadrže 15 SPF i UVA zaštitu, za prevenciju suncem izazvanog preveremenog starenja kože. Klinička i dermatološka ispitivanja dokazala su da Volume-Filler preparati pomažu u nadoknadi volumena, jasnije definišu crte lica, učvršćuju kožu i vidljivo smanjuju bore.

U ovoj liniji medicinske kozmetike u ponudi su Eucerin® Volume-Filler kreme za dnevnu negu, Eucerin® Volume-Filler noćna krema i Eucerin® Volume-Fille.

stara-planinska-riznica-04 Prirodni proizvodi – Stara Planinska riznica Byredo Oud Immortel Byredo parfemi – Oud Immortel Masaža na poslu Masaža na poslu – pauza za produktivnost SPA SPA