kindle voyage
U VAZDUHU · tech/web

Za razliku od papirnih mapa, „klasične“ knjige sigurno još dugo neće izumreti. Ipak, e-čitači knjiga su uzeli veliki deo tržišta i sigurno se tu neće zaustaviti. Jedan od najpopularnijih čitača je Kindle, koji daje možda i najverniji prikaz, odnosno osećaj čitanja „prave“ knjige. Novi model, koji se uz malo upornosti može pronaći i u Srbiji, donosi neke bitne novine i sigurno će približiti ovu „đavolsku“ napravu ljubiteljima papirnih knjiga.

Voyage je do sad najtanji Kindle, debljine svega 7,6 milimetara, i može se bez upale tetiva čitati iz jedne ruke. Druga novina je viša rezolucija, koja sada iznosi 300 ppi, tako da je prikaz, na ekranu od šest inča, gotovo kao na papiru.

Kindle Voyage
27.000
Amazon

Za razliku od tableta i telefona, čitanje na Voyageu na dnevnom svetlu i jakom suncu je pravo uživanje, tako da je ovaj Kindle neizostavan deo opreme za plažu.

LenovoP70 Lenovo P70: I snaga i dostupnost Najbolje mobilne aplikacije 5 najboljih aplikacija za poboljšanje mentalnih sposobnosti LG OLED LG „magične kutije” – i lepe i pametne Automatski nacrt Vip digitalne radionice: Baka i deka sa Fejsbuka