LenovoP70
U VAZDUHU · tech/web

Smartfon telefoni su već neko vreme računari u malom, a to traži puno energije. Zato baterije moraju biti sve jače i jače, sa kapacitetima kojima zalaze u tablet svet. Iz Lenovo nam stiže još jedan model iz P serije, ovaj put sa oznakom P70 i moćnom baterijom. Dovoljno je reći da omogućava 46 sati razgovora u 2G modu, odnosno nešto manje od dana sa 3G, dok će 4G LTE mreža potrošiti još više. Zato upoznavanje i započinjemo sa uklonjenom zadnjom stranom iza koje se krije velika baterija od 4.000 mAh koja daje pomenutu autonomiju.

Lenovo P70
36.990
WinWin

Druga velika pogodnost je dual SIM opcija. Jedan slot prima 3G i 4G u SIM kartice koje omogućavaju krstarenje internetom ogromnom brzinom, dok je druga kartica samo 2G, ali bar ćete uvek biti dostupni na dva broja.

Dizajneri su imali izazov da ovoliku bateriju smeste u telefon a da to ne utiče na njegovu „lepotu“. Zadatak je ispunjen, a Lenovo P70 ima ekran dijagonale 5 inča. Oblikom nije eksperimentisano već dominiraju kockast dizajn sa blago zaobljenim ivicama zbog čega aparat dobro leži u ruci. Pomenuti IPS ekran dolazi u HD rezoluciji (720 x 1280 piksela). Prikazi su na njemu zadovoljavajućeg kvaliteta bilo da govorimo o surfu internetom, slikama ovekovečenim kamerom, ili interfejsu u paketu sa Android 4.4 KiKat operativnim sistemom. Brzini doprinosi Octa-core procesor na 1.7 GHz, podržan sa 2GB RAM memorije, dok je za interno skladište ostavljeno 16GB, uz mogućnost proširivanja microSD karticama.

Kada su u pitanju kamere, zadnja je od velikih 13 megapiksela sa snažnim blicem pa će raditi i pri slabijoj osvetljenosti, pritom snimajući i 1080p video zapise. Prednja kamera je od više nego dovoljnih 5 megapiksela za video pozive i selfie zabavu. Savršen auto-portret možete napraviti i bez pritiska na ekran i dugme jer je Lenovo primenilo „okidanje“ pokretom. Dovoljno je da pred kameru stavite ispružene kažiprst i srednji prst, kao kad se javljate u školi. S druge strane, jedna od većih zamerki je odsustvo menija za ikonice koje su uvek na početnim ekranima pa ih samo možete premeštati i grupisati u foldere.

Suma sumarum, Lenovo P70 odiše snagom zahvaljujući moćnoj bateriji od 4000 mAh. Od velikog značaja je dual SIM opcija, dok su veće zamerke nemanje pomenutog menija ikonica kao i izostanak NFC konekcije.

Najbolje mobilne aplikacije 5 najboljih aplikacija za poboljšanje mentalnih sposobnosti LG OLED LG „magične kutije” – i lepe i pametne Automatski nacrt Vip digitalne radionice: Baka i deka sa Fejsbuka Zala Čuden Web stranica „Picky“ – bira komade u šopingu umesto vas · ·