Samsung 40JU6000W1
U VAZDUHU · tech/web

Dok mi sa mukom i dalje sričemo set top boks, talas tehnološkog razvoja valja li valja, a nas bojažljivo samo pljusne po stopalima. UHDTV televizori u svetu su postali standard, da ne kažemo mainstream, a mi se i dalje zlopatimo sa SD video sadržajem na TV…

Ipak, da nije sve tako crno, svedoči podatak da su 4k televizori već mesecima dostupni u Srbiji, a danas postaju dostupni ne samo entuzijastima. Samsung nikako da odustane od svojih kriptovanih imena koja se slabo ili nikako pamte, ali 40JU6000W je model koji će itekako ući u „glavu‟.

Ovaj UHDTV televizor, za pristojnih 650 evra, nudi sve čari 4k. Tu, pre svega, mislimo na rezoluciju od koje se očekuje da uskoro potpuno potisne HD.

Samsung 40JU6000W
69.000
Samsung

Kvalitet slike je zaista odličan za ovaj cenovni rang i gotovo da nema dileme ukoliko se dvoumite između nekih „zastarelih‟ HD modela i ovog. Smart funkcije se podrazumevaju i na ovom uređaju moguće je koristiti popularne aplikacije poput YouTubea, kao i brauzera surf.

Ukoliko se vaše TV iskustvo zasniva na gledanju strimovanih i na druge načine preuzetih serija i filmova u visokim rezolucijama, ovaj model je odlična kupovina. Ako ste, pak, više okrenuti gledanju standardnih TV programa, bolje da uzmete neki stariji i pristupačniji model, makar dok Aranđel i Giga ne dožive UHD „remasterovane‟ verzije.

iPhone 6s Retro iPhone 6s Retro: Povratak u budućnost sa kompanijom Apple shutterstock_135540548 5 aplikacija za avanturiste zvucnik u obliku lopte, phantom trois quars 2 Hi-Files Show: Tradicionalni audio i video sajam u Beogradu Biraj kako komuniciraš Praktični saveti kako da se što manje izlažete zračenju mobilne telefonije