Sony Xperia_E4
U VAZDUHU · tech/web

Ako od tefona tražite da vam donese puno zabave na velikom ekranu, jednostavnu upotrebu i da pritom imate autonomiju baterije i do dva dana onda bi ozbiljno trebalo da razmislite o Sony Xperia E4. Predstavljen pre nekoliko meseci, Xperia E4 i u Srbiju donosi sve što vam je potrebno od smartfona, čak i 4G LTE mrežu koja tek staje na noge u našoj zemlji.

Sony Xperia E4
16.800
Vip mobile

Već na prvi kontakt je jasno da po pristupačnoj ceni srednje klase dobijate osećaj da držite premijum model na koji je primenjen minimalizam u dizajnu, sa tankim i blago zakrivljenim OmniBalance linijama koje čine da telefon lepo leži u ruci, a pritom je otporan na ogrebotine. Xperia E4 ima karakteristične Sony elemente kao što su uzdignut logo i prepoznatljiv prsten kamere od nerđajućeg čelika, odnosno i kameru otpornu na ogrebotine. Dolazi sa IPS ekranom od 5 inča i rezolucijom od 940 x 560 piksela, što je moglo biti makar na HD formatu. S druge strane, Sony interfejs i Android 4.4 KitKat operativni sistem doprinose prestižnom izgledu.

Za dobar osećaj zaslužan je i Mediatek MT6582 procesor čija četiri jezgra rade na 1.3 GHz, a podržava ih 1GB RAM memorije. Sve ovo troši dosta energije, ali vas Xperia E4 neće izneveriti jer ima odličnu bateriju od 2300 mAh koja vam daje do dva dana autonomije. Ako vam ni to nije dovoljno, jednim klikom aktivirajte Battery STAMINA režim za optimizaciju potrošnje, ili Ultra STAMINA režim sa kojim telefon radi (osnovne funkcije) nedelju dana.

Kada kažete Sony prvo pomislite na kvalitetne kamere i zvuk, a Xperia E4 poseduje i jedno i drugo. S tim da je zadnja kamera recimo mogla imati 8 megapiksela koji postaju standard u srednjoj klasi. Ipak, fotografisanje kamerom od 5 megapiksela je nikad lakše uz automatsko prepoznavanje scene i optimizovana podešavanja fotografije sa do 52 scenarija. Snimanje videa je moguće do 1080p, dok prednja kamera ima zadovoljavajuća 2 megapiksela za kvalitetan video poziv. Sve što uslikate možete uskladištiti na internu memoriju od 8 GB ili prebaciti na eksternu karticu. Uslikane predele možete podeliti i sa prijateljima preko dobro poznatih modova prebacivanja, počev od Bluetootha do NFC-a.

Zato, kada se podvuče crta postaje jasno zašto je Sony Xperia E4 preporučljiv telefon za svakog ko želi lep minimalistički dizajn i dobre performanse procesora, a pritom ima potrebu i za velikom autonomijom od dva dana koja se uz STAMINA mod može povećati nekoliko puta. Telefon će biti još privlačniji kad počne da se prodaje u dual SIM verziji.

LG G Flex 2 LG G Flex 2 – zakrivljeni telefon vrhunskog dizajna How Old Robot Proverite koliko Microsoft misli da imate godina? #How Old Robot miezu mx Meizu MX4 – kineski iPhone ekvivalent stigao i do nas World1-map-google-words Google pretraga: Najtraženije cene u različitim zemljama ·