Tesla TV
U VAZDUHU · tech/web

Srećna vremena za domaću elektronsku industriju bila su kada je skoro svaki dom imao televizor sa natpisom „Made in… naša zemlja“, kako god da se ona zvala. Sada „mali ekrani“ ponovo izlaze sa proizvodnih traka u Srbiji i to zahvaljujući Comtrade kompaniji koja je nakon tableta na tržište lansirala i full HD televizor čija je dijagonala sve samo ne mala. Najmanja dijagonala je od 32 inča, srednja je na 39, dok ekran koji nam je privukao najveću pažnju ima čak 50 inča (130 cm), a sva tri će se odlično uklopiti u vaš dom. To duguju modernom dizajnu, pogotovo najveći model iz serije 6, Tesla TV E601 50E602. Srebrna postolja bliže uglovima odaju utisak stabilnosti, dok je ivica oko ekrana svedena na minimum pa smanjuje dimenzije i još više pojačava dominaciju ogromnog ekrana.

Tesla E601 50E602
59.990
ComTrade

PVA panel koji ima izraženu crnu boju za bolje kontraste od IPS ekrana i LED pozadinska tehnologija stvaraju vrhunsku sliku, bilo da gledate HD programe preko kablovske telelevizije ili neki od filmova na integrisanom medija plejeru. Naglasili smo kablovsku antenu jer je DVB-T2 tjuner neočekivano izostao, odnosno Tesla televizor ne ide u korak sa digitalizacijom koju ne može sam da isprati. Ova odluka je neobična jer bi svaki kupac sigurno pre pristao da plati tek koji dinar više umesto da mora da kupuje eksterni DVB-T2 set-top-box.

Ako izuzmemo odsustvo DVB-T2 tjunera i nešto slabiju frekvenciju osveženja ekrana od 60 Hz, jer se za 100 Hz već može reći da je standard, onda Tesla televizor od 50 inča ima sve ostalo. Sliku velikih kontrasta prati dobar stereo zvuk iz zvučnika ukupne snage 16W, s tim da se morate prvo malo poigrati podešavanjima. Sitna fabrička štelovanja zahteva i softver samog televizora jer se može desiti da jedan isti film sa eksternog medija nekada hoće da očita a nekada ne. Isto važi i za titlove koje uglavnom očitava kao i svi ostali televizori, s tim da sami morate podesiti kodni raspored kako biste izbegli „kukice i kvačice“ kod latiničnih slova.

Kako bi cena bila što pristupačnija kupcima sa nižom platežnom moći, izostala je SMART funkcija, ali realno ona većini korisnika nije ni potrebna. Za svaku pohvalu su eksterni slotovi. Tesla 50E602 ima čak tri HDMI ulaza, VGA i SCART konektor, SPDIF digitalni izlaz i 3.5mm izlaz za slušalice, dok je u odnosu na manje modele broj USB priključaka povećan na dva.

Kada se podvuče crta dolazi se do zaključka da je Tesla TV E601 50E602 više nego odličan za naše potrebe, jer za manju cenu donosi skoro sve kao i uređaji poznatijih brendova. Jedina prava zamerka je odsustvo DVB-T2 tjunera koji se može očekivati u narednim modelima, baš kao i SMART funkcija. Zato se Tesla TV dizajnom uklapa u svaki ambijent, bilo da govorimo o dnevnoj ili hotelskoj sobi uz aktiviran Hotel mod.

Automatski nacrt Evolucija animacije u video igricama prynt smartphone case Maska za mobilni telefon koja štampa slike video igre 10 najboljih konzola za video igrice svih vremena HTC Desire Eye HTC Desire Eye: Šampion selfija ·