5_wiko_telefon_3 cover
U VAZDUHU · tech/web

Tržište pametnih telefona čini se nikad nije bilo tako šaroliko. Pored vrhunskih modela sa zvučnim imenima i paprenim cenama, sve je više onih koji plene pažnju ne samo niskom cenom, nego i kvalitetnom izradom i odličnom funkcionalnošću. Upravo takve telefoni proizvodi Wiko.

Tekst: Gradimir Joksimović

Imali smo priliku da detaljno isprobamo jedan od najpristupačnijih modela novog proizvođača na našem tržištu, koji nas je na prečac osvojio dizajnom, kvalitetnom izradom i podrškom za rad sa dve SIM kartice. Wiko Rainbow Lite je opremljen 5-inčnim IPS LCD ekranom rezolucije 854×480 piksela, četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, jednim gigabajtom RAM-a i kamerom od 5 megapiksela (i selfi kamerom od 2 MP).

Wiko Rainbow Lite
17.590
BC Group

Zahvaljujući gumiranoj poleđini, telefon lepo leži u ruci, a u radu bez problema izlazi na kraj sa svim uobičajenim zadacima. Podržava microSD kartice (koje će vam trebati zbog skromne interne memorije) i dve microSIM kartice.

Ekran ima nešto nižu rezoluciju, ali odličnu vidljivost na dnevnom svetlu. Osetljivost na dodir je nešto slabija nego kod skupljih modela, ali to ne predstavlja veću smetnju u radu. Kamera ima osrednje performanse, dok je zvuk za svaku pohvalu – spoljašnji zvučnik je glasan i jasan, a posebno poslasticu predstavljaju zaista kvalitetne slušalice koje dolaze u paketu sa telefonom. Softver je stabilan kao stena, tako da tokom dve nedelje intenzivnog korišćenja nismo imali nijedan problem. Zadovoljni smo i autonomijom koja, u najvećem broju slučajeva, dostiže i dva dana.

Memorijsko ograničenje i štedljiviji čipset ograničenih performansi sputaće samo ambicioznije korisnike koji uživaju u najnovijim igrama, dok će svi oni sa umerenim apetitom za multimedijalnom zabavom u ovom telefonu naći pouzdanog partnera za svaku priliku, po ceni kojoj je teško konkurisati.

igirce Fajterske igrice kojih se svi sećamo Samsung Gear Fit2 Nosivi uređaji Samsung Gear Fit2 i Gear IconX predstavljeni u Srbiji iphone 7 Šta smo do sada saznali o iPhone 7 Uštedite vreme: Sada postoji i robot koji može da složi vaš veš Uštedite vreme: Sada postoji robot koji može da složi vaš veš ·