Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Isprobajte najbolji šampanjac na svetu! – delimo karte

AUTOR: CityMagazine 26 Feb, 2019
Isprobajte najbolji šampanjac na svetu! – delimo karte

Kuća Louis Roederer je prošle godine proglašena za najboljeg proizvođača šampanjca, a njihov Brut Premier Magnum za najbolji šampanjac na svetu. Znate li na osnovu čega se ocenjuje kvalitet šampanjca, ali i vina uopšte? Da li postoje pravila koja pomažu da najbolje osetimo ukus i aromu?

Neki od najboljih stručnjaka na svetu, koji mogu pružiti odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi sa vrhunskim vinima i destilatima, biće prisutni na manifestaciji Wine Mart, ekskluzivnom salonu vina koji se održava u subotu, 2. marta 2019. u salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu. Najbolji somelijer Srbije i Balkana, Vuk Vuletić, biće domaćin događaja, a vrhunski somelijeri iz regiona – Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije – predstaviće regionalnu vinsku scenu.

Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, na Wine Mart-u će izložiti isključivo premium segment svog portfolija. Više od 50 izlagača predstaviće ekskluzivne proizvode pažljivo odabrane baš za ovu priliku, kreirajući jedinstven događaj ove vrste u Srbiji. Uz najbolje svetske vinarije i destilerije, ravnopravno će izlagati i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona.

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom

Vuk Vuletić, koji će se u martu takmičiti za titulu najboljeg somelijera na planeti, ističe: „Wine Mart je jedinstveni vinski salon, namenjen istinskim ljubiteljima vina, ali i profesionalcima iz vinskog biznisa. Gostima ćemo otkriti tajne uživanja u premium proizvodima, i svim zainteresovanima objasniti istoriju i porekla vina, pravila konzumiranja, kombinovanje sa hranom i druge zanimljivosti“.

Na manifestaciji će se, između ostalih, sa svojim predstavnicima pojaviti pet poznatih šatoa iz francuske regije BordoChâteau Pontet-Canet, Château Cos dˈEstournel, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez. Premijerno, na ovom ekskluzivnom salonu imaćete priliku da probate engleski džin Juni93, koji se pravi u Srbiji, a prvi put će se javnosti predstaviti i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić.

Ekskluzivno okruženje salona Wine Mart predstaviće vrhunska pića

Ekskluzivno okruženje salona Wine Mart predstaviće vrhunska pića

Gosti će uživati u brojnim hedonističkim gutljajima – na primer, vinima koja su s pravom nazvana biseri Toskane, Casanova di Neri, Mazzei, Tenuta di Biserno – a poslastica za ljubitelje konjaka biće gostovanje destilerije Tesseron, specijalizovane u proizvodnji extra old konjaka, koja je takođe vlasnik poznate vinarije iz Bordoa – Chateau Pontet-Canet.

Wine Mart i City Magazine dele dve ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj. Da biste ušli u konkurenciju za ovu nagradu potrebno je da u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici napišete koje je vaše omiljeno vino.