Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Psihološki triler „Anđeo čuvar“ sa Radetom Šerbedžijom stiže u bioskope – delimo karte

AUTOR: CityMagazine 20 Jun, 2019
Psihološki triler „Anđeo čuvar“ sa Radetom Šerbedžijom stiže u bioskope – delimo karte

Mladi čovek Pale Hardrup uhapšen je 1951. u Kopenhagenu za pokušaj pljačke tokom koje je dvoje ljudi poginulo. Pale je proglašen krivim i ovaj slučaj mogao je da se završi njegovom osudom, međutim novo istraživanje postepeno otkriva neverovatnu istinu…

Ova istinita priča prepliće dansku i evropsku postratnu istoriju i donosi živopisne karaktere. Najvažnije, film fokusira pažnju gledalaca na jako važno i pronicljivo pitanje manipulacije. Naracija se odvija u skladu sa zakonima fikcije, ali entitet ostaje poštovan u skladu sa stvarnim događajima. I Bjorn Šou Nilsen i Pale Hardrup nakon ovog strašnog zločina dobili su oštre kazne. Nilsen je proveo 17 godina u zatvoru, a Hardrup 18 godina u mentalnoj bolnici. Ovaj slučaj postao je medijski najpraćeniji i najpoznatiji u istoriji, nakon koga su pisane knjige i članci. Hardrup je nakon događaja svoje prezime promenio i izbegavao je svaki kontakt sa javnošću i novinarima. Prvi koji je uspeo da stupi u kontakt sa njim bio je reditelj filma Arto Halonen, sa kojim je Pale podelio priču.

„Priča je veoma interesantna za sve nas danas, jer ne samo da je dokaz kontrole ljudskog uma, već i fokusa na vidljivu i nevidljivu manipulaciju koja nam se dešava i utiče na sve nas kao ljudska bića. Nekoliko elemenata utkano je u priču. Uzbudljivo i zabavno, film zadire u dubine ljudskog uma, otkrivajući nova i fascinantna znanja o živom i sugestivnom primeru mentalne i duhovne manipulacije.” Aro Halonen, reditelj filma.

Aro Halone je svetski nagrađivani reditelj dokumentarnih filmova i fikcije, poznat po snažnim društvenim stavovima.

„Anđeo čuvar“

„Anđeo čuvar“

Uloge u filmu Anđeo čuvar igraju značajni i ugledni glumci sa renomiranom međunarodnom karijerom. Među njima su: Rade Šerbedžija (dr Dobrovski), najpoznatiji balkanski glumac sa međunarodnom karijerom, međunarodna zvezda u usponu Pilu Asbek (inspektor Anders Olsen), trenutno jedan od najpoznatijih karaktera serije Igre Prestola, Džoš Lukas (Bjorn Šou) i Sara Sovli (Meri Olsen).

Anđeo čuvar je evropska koprodukcija finskih, danskih i hrvatskih partnera. Film je sniman u Hrvatskoj i Kopenhagenu, na engleskom jeziku. U domaće bioskope stiže 20. juna u distribuciji 2i Film Srbija.

2i Film Srbija i City Magazine dele našim čitaocima 2×2 karte za projekciju filma Anđeo čuvar za Cineplexx Ušće, u ponedeljak, 24. juna u 21.30 h. Sve što treba da uradite da biste ušli u konkurenciju jeste da u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici napišete koji je vaš omiljeni film Radeta Šerbedžije.