Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Bezbolno uklanjanje mladeža

Mladeži predstavljaju česte promene na koži. Najčešće se manifestuju u vidu tamnobraon promena različitog oblika i veličine a javljaju se u detinjstvu ili adolescenciji. Mogu se lokalizovati na svim delovima tela. Hormonske promene u trudnoći ili adolescenciji mogu dovesti do promene u boji mladeža, veličini ili broju.

Većina mladeža podleže ABCDE kriterijumima:

  • Asimetrija: jedna polovina mladeža se razlikuje od druge polovine
  • Ivice: nareckane, iregularne ivice
  • Boja: neujednačena boja mladeža, promene u boji mladeža
  • Dijametar: mladeži veći od 6mm
  • Evolving: mladeži koji se menjaju u veličini, obliku, boji

Kada se obratiti lekaru?

Ukoliko je mladež počeo da:

  • Boli, svrbi, ili peče
  • Gnoji ili krvari
  • Ponovo se pojavljuje na mestu sa koga je uklonjen
  • Pojavljuje se nakon 30 godina starosti
  • Menja boju (gubi boju ili postaje tamniji)
Pratite stanje svojih mladeža

Pratite stanje svojih mladeža

Ukoliko imate neki od pobrojanih simptoma najbolje je što pre posetiti lekara specijalistu dermatologije.

Prevencija i lečenje

Ukoliko ste iz bilo kog razloga zabrinuti u vezi sa bilo kojim mladežom ili drugom promenom na koži za koju niste sigurni šta je, najbolje je obratiti se dermatologu.

U Diva Medical rade dermatolozi sa velikim iskustvom i stručnim znanjem koje se kontinuirano unapređuje čitanjem najaktuelnijih radova iz oblasti dermatologije, odlaskom na svetske i regionalne kongrese iz ove oblasti kao i razmenom iskustava s drugim kolegama.

Nakon kliničkog pregleda, dermatolog će uraditi dermoskopski pregled mladeža nakon čega će vam biti preporučeno da li mladež treba ukloniti ili ne.

Ukoliko se odlučite za uklanjanje mladeža, u Diva Medical se svi benigni mladeži uklanjaju radiotalasima kao najbezbednijom, najsavremenijom metodom za uklanjanje mnogih promena na koži.

Uklanjanje mladeža uopšte ne boli

Uklanjanje mladeža uopšte ne boli

Procedura je potpuno bezbolna, a radi se pod lokalnom anestezijom koja se na tretirano područje aplikuje u vidu kreme. Kada anestezija deluje, za šta je najčešće potrebno ne više od pola sata, samo radiotalasno uklanjanje mladeža traje nekoliko sekundi do minut. Nakon procedure možete se odmah vratiti uobičajenim aktivnostima.

Radiotalasno uklanjanje mladeža je omiljena procedura među pacijentima jer ne boli, apsolutno je bezbedna, a ne ostavlja nikakav ožiljak.

Zaštita od Sunca predstavlja neizostavni deo preporuke, a podrazumeva nanošenje kreme za zaštitu od Sunca širokog spektra dejstva, nošenje naočara, zaštitne odeće i šešira širokog oboda u letnjim mesecima i izbegavanje izlaganja Suncu od 10-16 časova u letnjim mesecima, kao i obavezno izbegavanje solarijuma.

Za pregled u Diva Medical i radiotalasno uklanjanje mladeža možete svakog radnog dana okrenuti kontakt telefon 011/2444676 ili otići u posetu u ulici Prote Mateje 9 blizu trga Slavija.