Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Legenda o nastanku Dark brewed burgera

AUTOR: CityMagazine 10 Mar, 2019

Odavno je prošlo vreme kada su se Beograđani pitali koja je tačno razlika između pljeskavice i burgera, koje se meso koristi za burger, zašto luk nije adekvatan začin za ovo američko jelo. Edukacija koju su Stefan i Mirko Lazarević pružili svakome ko je kročio u Burger House i probao njihove neverovatne specijalitete stvorila je prave burger fanove. Kada je reč o ukusima burgera, napravljen je i korak dalje.

Originalna američka receptura burgera koju su braća Lazarević donela iz Čikaga, u kome su provela detinjstvo, oplemenjena je novim ukusima koji hedonistima pružaju poseban čulni doživljaj.

Zahvaljujući dobrom poznavanju ćudi burgera i velikom iskustvu kuvara Dušana, Stefan i Mirko su odlučili da eksperimentišu. Proizvod te hrabrosti je Dark brewed burger, čiji je sastojak Nikšičko Tamno, za koje je već dokazano da se odlično uparuje sa hranom.

„Savršenstvo ukusa Dark brewed burgera nastaje u tri koraka. Prvi je mariniranje slanine u pivu 24 sata, nakon čega ona prima ukus, vlažnost i sočnost piva; drugi je dodavanje Nikšićkog Tamnog u sos koji mu daje posebnu notu. Na kraju sledi polivanje mesa pivom. U toj kombinaciji naši gosti mogu da osete punoću ukusa“, objašnjava Mirko i dodaje da još intenzivniji doživljaj nastaje kada se burger posluži uz Nikšićko Tamno.

Tajna je u tome, kako objašnjavaju stručnjaci za burgere, da se sa receptora pivom spere masnoća, nakon čega nastaje specifičan ukus.

„Za naše burgere su karakteristične i zemičke koje sami pravimo, i to samo za naše potrebe iako su nas mnogi pitali da im prodajemo zemičke za restorane. Nismo želeli, to je naš zaštitini znak“, kaže Stefan.

Burger je postao hrana koja podnosi najmodernije gastronomske eksperimente, prateći sva pravila organske ishrane. A Mirko i Stefan Lazarević sa šestogodišnjim kredibilitetom u usavršavanju ovog specijaliteta pozivaju prave gurmane da kroz Dark brewed burger osete istinsko gastronomsko zadovoljstvo.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Balans+ i ove godine uz učesnike noćne ski trke u organizaciji Gorske službe spasavanja

Treću godinu zaredom, kompanija Imlek i brend Balans+ podržali su tradicionalnu noćnu ski cross trku koju organizuje Gorska služba spasavanja…

McDonald’s poklonio deci sto knjiga Uroša Petrovića

Kompanija McDonald’s u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna i poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem organizovala je sinoć u McDonald’s restoranu…

Miljenik FEST-a „Crni Anđeo“ u bioskopima od 7. marta – delimo karte

Nagrada žirija Glavnog takmičarskog programa FEST 2019, pripala je argentinsko-španskoj kriminalističkoj drami „Crni Anđeo” („El Angel“), koja će se od…

Moja Kravica čoko krem – prvi čokoladni krem od mleka

U prisustvu velikog broja prijatelja, partnera i javnih ličnosti, Imlek je predstavio najveću inovaciju na tržištu mlečne industrije čitavog regiona…