Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Platforma Coca-Cola mladima – sigurna investicija u budućnost

AUTOR: CityMagazine 18 Jul, 2019
Platforma Coca-Cola mladima – sigurna investicija u budućnost

Verujući da je ulaganje u mlade najbolja investicija u budućnost kompanije, ali i zajednicu uopšte, Coca-Cola HBC Srbija strateški se usmerila u pravcu osnaživanja budućih generacija u razvoju njihovih poslovnih karijera. Sa ciljem da srednjoškolcima, studentima, apsolventima kao i nezaposlenima do navršenih 30 godina pruži šansu za sigurniju budućnost, dodatna znanja i veštine, veće samopouzdanje i lakši put do posla, kompanija je pokrenula platformu Coca-Cola mladima koja obuhvata programe Budućnostza#5, Coca-Cola podrška mladima, Coke Summership, RISE management trainee program.

Program Budućnost #za5 obraća se učenicima srednjih škola. Cilj programa je da se mladi podstaknu i motivišu da neprestano usvajaju nova znanja, napreduju i profilišu svoja interesovanja, kako bi lakše pronašli buduće zanimanje i došli do odgovarajućeg posla. Kroz različite aktivnosti kao što su predavanja, radionice ili nagradno takmičenje u rešavanju studija slučaja, mladi se već u najranijim godinama osposobljavaju za poslovne izazove i zadatke koji ih očekuju u budućnosti.

Kako bi unapredilai lične veštine i stekli praktična znanja koja olakšavaju put do zaposlenja, kompanija realizuje program Coca-Cola podrška mladima. Kroz interaktivne radionice koje vode sertifikovani stručnjaci kao i online platformu prošlo je oko 4000 nezaposlenih mladih ljudi, dok je njih 1000 nakon obuka našlo zaposlenje, pokrenulo sopstveni biznis ili nastavilo sa formalnim obrazovanjem.

Kompanija za studente završnih godina i diplomce nudi praksu u trajanju od šest nedelja, tokom kojih polaznici imaju priliku da usavrše svoje sposobnosti i veštine na pozicijama logistike, proizvodnje i kontrole kvaliteta, dok na nedeljnom nivou stiču iskustvo kroz četiri dana rada na konkretnom projektu sa mentorom. Reč je o programu Coke Summership, na kojem je do sada učestvovalo više od 200 studenata, pri čemu je 50 dobilo zaposlenje u kompaniji.

Coca-cola nastavlja sa podrškom mladima

Coca-cola nastavlja sa podrškom mladima

Platforma Coca-Cola mladima podrazumeva i RISE management trainee program, predviđen za diplomce i mlade sa manje od dve godine radnog iskustva. Reč je o vodećem programu kompanije Coca-Cola HBC Srbija, koji spaja jedinstvene kvalitete i veštine praktikanata, a sve u kombinaciji sa veštim i brzim okruženjem i mentorstvom vrhunskih lidera.

Formalno obrazovanje veoma je važno, ali postoje veštine koje se ipak stiču iskustvom i koje omogućavaju da znanje oblikujemo na pravi način. Sve pružene prilike koje pomažu da put do posla postane brži i lakši, treba iskoristiti. Coca-Cola HBC Srbija, kao lider društveno-odgovornog poslovanja, nudi šansu da u svet uspešnih uđete samouvereni i spremni.