Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje

AUTOR: CityMagazine 02 Apr, 2019
Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje

Ukoliko u šoljici espresa ne pronalazite samo kafu već i večitu inspiraciju, onda je Barcaffé Barista Cup pravo mesto za vas! Barcaffé poziva sve profesionalce i buduće profesionalce iz sveta espresa da se pridruže i prijave za Barcaffé Barista izazov od 1. aprila do 1. maja, a od toga vas deli svega tri jednostavna koraka.

1. Šta je potrebno? Postavite svoj CV i video rad na temu svog latte art umeća na web stranici barcaffe.rs/baristacup.

2. Kako do nagrade? Stručni žiri koji čine Barcaffé baristi će izabrati 10 najtalentovanijih barista koji ulaze u takmičenje za prestižnu nagradu – profesionalnu barista edukaciju sertifikovanu od strane Specialty Coffee Association u Trstu.

3. Kome da se obratite? Odgovore na pitanja lako možete dobiti tako što ćete organizatorima pisati u inbox na Facebook stranici @barcaffeespresso.

Barcaffé Barista izazov  (Foto: Piqant photography)

Barcaffé Barista izazov (Foto: Piqant photography)

Nakon završetka prijava i odabira stručnog žirija, 10 najtalentovanijih barista će 17. maja „ukrstiti“ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa. Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Finalno takmičenje biće održano u Ljubljani

Finalno takmičenje biće održano u Ljubljani

FOsim prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičarima je zagarantovano i mnogo zabave s brojnim mogućnostima učenja, umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. Ukoliko ste spremni da odmerite snage sa najboljim baristima regiona i osvojite put u prestonicu kafe, pridružite se Barcaffé Barista izazovu do 1. maja na stranici www.barcaffe.rs/baristacup.

Prijave za takmičenje traju do 1. maja

Prijave za takmičenje traju do 1. maja

Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espreso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe želi da istakne svoju posvećenost i strast prema kafi promovišući važnost uloge bariste, relativno mlade profesije, koja je sve traženija u regionu, ali i svetu.

Plakat za Barcaffé Barista Cup

Plakat za Barcaffé Barista Cup