pagepicacover
PULS GRADA · gastro

Često pominjana „paralela“ između Njujorka i Beograda dobila je svoje autentično gastro utemeljenje u šarmantnom i nevelikom ambijentu i konceptu koji donosi picerija interesantnog imena – 42nd street.

Nadomak Bulevara i Đeram pijace, na početku Đuka Dinić street, ovo je mesto gde se u neformalnom i prisnom ambijentu prave pice (i ne samo pice) koje su zaista drugačije, posebne i originalne. Spravljene po recepturama čuvenog Domenico Di Fara, testa savršene debljine s kvalitetnim i svežim sastojcima servirane na drvenim pladnjevima, ovdašnje pice donose mirise i ukuse Menhetna pravo na Zvezdaru.

42nd street
Đuke Dinić 2
Beograd
063/134-92-21
Pon - ned: 10:00 - 22:00

Pikantna BBQ Harlem s peperoni kobasicom i bbq-sosom New York New York s edamerom i pršutom, rukolom, čerijem i parmezanom, zavodljiva Soho s gorgonzola-sosom i svežim bosiljkom, sve dostupne u tri veličine, deo su zavodljive priče jedinih američkih pica u prestonici.

Poseban specijalitet je Chicago s jedinstvenim deep-dish testom i specijalnim načinom pripreme, a osim pica pažnju privlače i tri sendvič „Bomba“ kombinacije, kao i hot-dog u verzijama Central Park i Madison Square Garden.

Posvećenost i strast osete se u svakom zalogaju koji zaista pruža sasvim jedinstven i poseban doživljaj, a u slatkom delu su apple i cherry american pie. Parče njujorškog gastro šmeka na beogradskom asfaltu koje jednostavno morate okusiti…

cover 10 najčudnijih voćki na svetu 12 Crofnas: Sve krofne sveta u Beogradu Koogls 01-cover Home Made Company: Koogls – Slatka loptasta zadovoljstva! cover Barista’s Specialty Coffee Corner: Svaka kafa je šoljica savršenstva · · · ·