Absinthe
PULS GRADA · gastro

Dakle, sve je na svom starom mestu: ime, koncept, ambijent, atmosfera, ugođaj, doživljaj. Iako smo voleli i kinesku kuhinju na ovom mestu, ovo smo ime i ovaj prostor ipak neraskidivo vez(iv)ali za francusku i uopšte modernu evropsku kuhinju. I sada se ista vraća u punom sjaju.

Absinthe Bar Belgrade
Kralja Milutina 33
Beograd
066 030 300

Već početak u vidu kuvera sa pateom od pileće džigerice i tartufa sa jedne, i maslinovim uljem sa belim lukom sa druge strane, najavljuje ubedljiv i intenzivan doživljaj. Na dalje…grilovan kozji sir na zapečenom radiču rolovanom u pršuti, salata sa svežom tikvicom, spanaćem, nanom i ćurećim štapićima pohovanim u parmezanu i dresingom od feta sira, ili tempura gamobri sa pikantnom salsom. A onda u glavnom delu fokus na meso, meso i meso! Odlično odabrano, tretirano i jedanko odlično pripremljeno. Probali smo više nego efektan i zaista savršeno mekan biftek sa intrigantnim prelivom od trnjina i crvenog vina, u pratnji pirea od celera koji daje finu ravnotežu, sa ukrasom u vidu čipsa od luka. Odlično!

Pažnji preporučujemo i: ramstek u sosu od zelenog bibera sa batat slatkim krompirom, T-bone steak sa sosom od dižon senfa i kajmaka, biftek taljatu sa palentom od belog brašna, tartufa i parmezana. Tu su i svinjska butkica sa kremom od milerama i rena uz ukiseljeno povrće i voće ili pak vrlo zanimljiva ćuretina punjena krem sirom, limetom i spanaćem poslužena sa sotiranim kruškama u prelivu od plavog sira. Kratka lista deserta vraća na scenu stare favorite: čokoladni sufle, mus od čokolade i palačinke Suzet, a donosi i potpuno sjajan kolač od cvekle, najpribližnji cheese cake-u sa koricom od čokolade, ali zaista potpuno osveženje u svakom pogledu. Usluga osvaja ljubaznošću i širinom kakva se retko sreće, a karta koktela itekako inspiriše…

Jednostavno i jedinstveno, osveženo i pomereno na pravu stranu…jednom rečju: Absint se vratio, na pravo mesto i na pravi način.

Excelzior Restoran hotela Excelsior – gastro oaza u centru grada kran Kran – dobra hrana i još bolje svirke u Beton Hali Tranzit bar Tranzit Bar: Late-night restoran Berliner Berliner: Hit mesto za pivopije ·