ARF_0898 Rezolucija za stampu
PULS GRADA · gastro

Jedan od najlepših i najneobičnijih prostora u gradu, ovog proleća i leta ukrašen je novim biljkama koje su donele nove kolorite i jedan sasvim nov senzibilitet. Kada se nađete u bilo kom delu ove magične bašte pogled se zaustavlja na nekom od skladno uklopljenih zelenih detalja i potpuno vas izmešta iz gradskog okruženja, buke i briga. Prijatna atmosfera, ljubazno i diskretno osblje, povezanost sa bioskopskim kompleksom Roda, obezbeđen parking, te posebna večernja dešavanja, samo su dodatni motiv da posetite Baštino, bez obzira iz kog dela grada dolazite ili ste u komšiluku na Banovom brdu.

Naravno, ključni razlog je ovdašnja ponuda na meniju, koja je upravo dopunjena zanimljivim novim momentima koji prave fini balans između modernih specijaliteta internacionalne kuhinje, preko mediteranskih ukusa do ubedljivih nacionalnih favorita.

Baštino
Požeška 83a
Beograd
069/228-30-99
Pon-sub: 9:00 - 24:00
Ned: 10:00 - 23:00

Novi jelovnik možete pažljivo pročitati uz efektnu fokaću i fini namaz od sira sa začinima, a već u uvodnom delu obavezno probajte nove tapase sa piletinom ili lososom i dva sosa, bruskete gvakamole sa piletinom, kao i odličan grilovani miročki sir.

Deo sa picama atraktivno je proširen dimljenom picom i picom „na tartiflete“, a u ovom „italijanskom odeljku“ nova je i pasta sa gamborima i tikvicama. Lignje na Tahiti način kao i piletina sa zelenim karijem donose fino poigravanje sa ukusima dalekog Istoka, nove su i pohovane lignje kao i efektna rozbratna u viskiju sa zelenim biberom.

Bruskete gvakamole sa piletinomOtvori galeriju

Nacionalni deo moćno zastupaju izdašni ćevapi u kajmaku kao i atraktivno poslužen svinjski file, ovdašnja rebarca su i dalje spektakularna, a „čokoladno preopterećenje“ je novi pripadnik sjajnog slatkog društva u kome su nam podjednako omiljeni: pita sa makom, kolač od urme i tart sa crnom čokoladom i malinama. Jednom rečju: idealna letnja, i ne samo letnja, destinacija…u svakom pogledu, trenutku i zalogaju…

page_cover Njegovi deserti zbunjuju i najveće sladokusce collage Najbolje ruske poslastice koje vredi probati befunky-collage-1-1000x500 Da li biste probali picu sa šljokicama? pic2CM Upoznajte mađarska vina iz regija Pečuj i Vilanj · · ·