Baštino
PULS GRADA · gastro

Retka su mesta koja vas osvoje „na sve načine“ i „na prvu posetu“ i to od ambijenta, preko menija, do retko prijatne, šarmantne a nenametljive usluge.

Zapravo, Baštino čini da se i fizički, efektnim arhitektonskim rešenjem i bašte i unutrašnjeg dela, i duhom sasvim izmestite u neke tople prostore Mediterana.

Sasvim oslonjen na Roda cineplex na Banovom Brdu, ovaj kafe restoran idealan je za sve prilike i sva raspoloženja, sa ponudom na meniju koja adekvatno prati svako doba dana, od doručka do kafe i kolača sa prijateljima, uz niz sjajnih gastro kreacija sa glavnog menija.

Baštino
Požeška 83a
Beograd
069/ 228 30 99
Pon - čet: 9:00 - 24:00
Pet - sub: 9:00 - 1:00
Ned: 9:00 - 12:00

Već sam efektno poslužen kuver u neobičnoj formi nagoveštava da se ovom mestu pristupilo i sa pažnjom i sa maštom i sa ljubavlju, vruće lepinje samo pojačavaju utisak, a dve supe kojima smo otvorili ručak ubedljivo ga potvrđuju.

Intenzivan, a na ovdašnjim jelovnicima retko sretan potaž od graška bio je sjajan, uz efektnu pratnju aromatičnih krutona, mente i grilovane slaninice, a ništa manje zanimljiv, mada sa drugačijom notom, potaž od šaragarape sa mocarelom.

Iz dela „krc krc“ probali smo klasik „Rašine rolnice sa biftekom u bundeva sosu„ u vrlo izdašnoj i kremastoj formi, te odlične „španske prste“, pileći štapići sa slatkim čili i cezar sosom.

Izbor pizza ostavili smo za sledeći dolazak, iz odeljka sa pastama probali moćnu kombinaciju sa dimljenim lososom, brokolijem, lešnikom i pestom. Kibicujući burgere i Chilli con Carne za obavezan sledeći put, trijumfalno smo završili savršeno mekanim pepper biftekom.

Savršena pratnja ovog puta bio je roze iz podruma Despotika, a završnica triling: ukusni kolač od urme, lepa pita od jabuka sa kuglom sladoleda i magični mus od tablerona sa listićima crnih tartufa. Više nego iskrena i topla preporuka…

Automatski nacrt Masterchef Junior: Najsimpatičniji reality show svih vremena Coffee Room Novi Coffee Room: Novo mesto za uživanje Kolačići Oni crtaju i kuvaju – najbolja kolekcija ilustrovanih recepata Bizarna fast food hrana Primeri bizarne brze hrane · ·