bastino
PULS GRADA · gastro

Mesto jedinstvene atmosfere i ambijenta s novim „detaljima“ ulazi u jesen i zimu. Reč je o konstrukciji zimske bašte razigranoj i razuđenoj na nekoliko nivoa i segmenata.

Savremena arhitektonska rešenja omogućavaju prilagođavanje svim vremenskim uslovima i temperaturama, u svako doba dana, tako da bez obzira na vetar ili kišu, sneg ili sunce, imate jednak užitak i doživljaj. Novitete u enterijeru, tako skladno uklopljene da ćete ih zapravo teško i primetiti, prate i fini zaokreti na meniju koji ovdašnju kuhinju čine još privlačnijom i uzbudljivijom.

Početak dana i dalje ostaje rezervisan za „gric-gric“ kombinacije, u ponudi je sada više nego izdašna new style verzija doručka, ali i fit (musli, voće, med, lešnik) opcija.

Baštino: Winter Garden
Požeška 83a
Beograd
069 228-30-99
Pon - sub: 9:00 - 24:00
Ned: 9:00 - 23:00

Logičan nastavak je „krc-krc“ segment s efektnim pladnjem pršute i sireva, a u delu obilnih obroka salata nova je ona s hobotnicom. Idealni za hladnije dane su novi potaži, apsolutno sjajan od bundeve, a odmah za njim oni od brokolija i pečuraka. I upravo na ovom mestu, od predjela i supa, do glavnih jela, naglašavamo kako se svakom jelu pristupa s pažnjom, od atraktivnog i neobičnog stila serviranja do odabira svakog od sastojaka.

Ubedljiva potvrda svega ovoga stiže kroz glavna jela: Baštino ćuretinu s interesantno posluženim mlincima „sa strane“, tortilja, rebarca i sjajan las kare „a la chef“. I sve to sočno, mekano i ubedljivo, i po više nego korektnim cenama. Miks „Veliko plavetnilo“ (brancin, losos, lignje, hobotnica) ostavljamo za obavezan sledeći dolazak, a svakako ostavite mesto za nove slatke favorite: tiramisu i Baštino krempitu s malinama.

Jednom rečenicom: ovo je mesto na kome u svakom trenutku osećate kako i koliko se misli da sve bude podređeno finom uživanju bez obzira da li ste došli na doručak, poseban izlazak za ručak ili večeru, samo na kolače ili piće posle filma… I taj osećaj možete imati u svakom trenutku godine. Ne oklevajte…

Modna varjača Modna varjača: Kuvamo kao najpoznatija ruska modna blogerka Miroslava Duma Ottolenghi__8217_s__328931a Jotam Otolengi: Seksi povrće i druge zanimljive mešavine Modna varjača Modna varjača: Kejt Midlton kuva za vas