Coffee Cake Bakery
PULS GRADA · gastro

Novo mesto koje donosi jedinstven spoj užitka u interesantnom pecivu, zavodljivim slatkišima i odličnim kafama, tokom leta otvoreno je na uglu Bulevara kralja Aleksandra i ulice Stanislava Sremčevića (nekada Batutova).

Svetao i povelik prostor skladno spaja rustične (cigle), tople (puno drveta) i moderne elemente kreirajući prijatan ambijent. Svaki detalj ponude pravi se ovde, a „dokaz“ za to je prostor na samom ulazu gde možete posmatarati pripremu korak po korak, od razvlačenja kora do pečenja. Potom sledi maštovit niz u nekoliko vitrina.

Coffee Cake Bakery
Bulevar kralja Aleksandra 304
Beograd
069/ 111 78 49
Pon - ned: 7.00 - 23.00

Slani deo započinje originalnom bugacom (grčka verzija bureka sa tankim korama, maslinovim uljem i sirom), sledi slano dansko pecivo, potom nekoliko pita (spanać, meso i praziluk, neobično ukusna sa piletinom, paprikom i slaninicom) i fokaća.

U odeljku sa sendvičima su takođe nestandardne kombinacije (od posne sa patlidžanom, tikvicma, rukolom i sušenim paradajzom do onih sa ementalerom, ćuretinom, mortadelom…).

Slatki deo ni malo ne zaostaje, probali smo sjajan flan sa jabukama i šljivama kao i vro ukusnu slatku perecu sa bademima. Kroasani u nekoliko verzija, razni mafini, kao i pozamašan izbor kolača inspiracija su za dolazak u svako doba dana.

Obučeni tim barista priprema jako dobre kafe, u ponudi je i prava domaća/turska sa sve džezvom, tu su i razne verzije čokolada i smothiesa, a uz svaki napitak služi se originalan osvežavajući „French cake“.

Ovo mesto je sasvim poseban iskorak na ovim prostorima koji pojmu pekare daje potpuno novu dimenziju.

Bizarna fast food hrana Primeri bizarne brze hrane milos sesa u finalu Proglašen najbolji somelijer Srbije Salon de Thé by Small Tree Salon de Thé by Small Tree – nova čajdžinica u gradu Doza Doza kafé: Hedonizam na blokovski način · ·