OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PULS GRADA · gastro

Definitivno najšarmantnije beogradsko dvorište i ovog leta je polazište za maštovito gastro krstarenje Mediteranom. Neobično prijatna i proširena bašta pod lipama, nenametljiva usluga i prisna atmosfera, šarm i savršena ušuškanost ovog mesta, začinjeni su autentičnim aromama koje vas vode originalnim i ukusnim prostranstvima Sredozemlja.

Interesantan novitet je mala prodavnica u okviru restorana, kutak u kome možete pronaći pet vrsta organskog meda, domaće maslinovo ulje sa Peloponeza, „Dakos“ – hrskavi hleb sa Krita od tri vrste žitarica, kao i vina autohtonih kritskih sorti Vidiano (belo) i Kocifali Mandilari (crveno).

Dvorište
Svetogorska 46
Beograd
011/3246-515
Pon-ned: 9:00 - 24:00

A noviteta ima i na meniju koji osvaja svojim zavodljivim malim formama s pravom definišući ovaj restoran kao „mezestoran“. U uvodnom delu to su bruskete sa inćunima i grilovanim paradajzom sa pestom od bosiljka i matičnjaka, a među salatama originalna Kritska salata (kuvani krompir, paradajz, krastavac, masline, hrskavi „Dakos“ hleb, kozji sir) i Nicoise sa dimljenom deverikom.

Glavni deo donosi skok do Istre uz „Nonine pljukance“ sa svinjskim fileom, pečurkama, šparglama i belom tarufatom, kao i laku letnju kombinaciju aglio-olio pastu sa brancinom. Naravno, favoriti koje smo zavoleli na prvi zalogaj i dalje su tu, od magičnih namaza, preko skladnih susreta mora i kopna, lucidnih kulinarskih iskoraka na Istok i povrataka na Zapad, do savršenih krempita i parfea od mastike. Dvorište koje osvaja lepotom i toplinom, mesto gde dolazi fini svet i mesto gde ćete se osećati fino u svako doba dana i večeri.

4-1024x768 Putevima starog Beograda fini summer city cover City letnja preporuka #40: Poslastičarnica Fini cover Patlidžan: Car povrća Ice tea with peach. Ledeni čaj: Savršen letnji napitak ·