page-fat-boys
PULS GRADA · gastro

Moćno i magično, slasno i strasno, ubedljivo i uzbudljivo…slobodno nastavite ovaj niz, nama ponestaje epiteta da (p)opišemo gastro utiske i doživljaj koji nosimo posle posete nedavno otvorenom lokalu Fat boys na Dorćolu.

Smešteni na samom početku Strahinjića Bana, dovoljno daleko od gužve u toj ulici, a sasvim blizu Kalemegdana po kome šetnja prija nakon uživanja u ovdašnjim specijalitetima, Fat boys-i su napravili autentičan i apsolutno sjajan gastronomski kutak koji se može podvesti pod odrednicu „street food“, ali je zapravo mnogo više pod toga!

Minimalistički sveden enterijer, nekoliko lucidnih natpisa i bašta ispred, sve je u funkciji onoga što ovo mesto želi da pruži, a to je vrhunski užitak u hrani.

Fat boys
Strahinjića Bana 3
Beograd
064/6474-804
Pon-pet: 16:00 - 23:00
Sub-ned: 16:00 - 24:00

Za isti su i zaslužni i odgovorni kreatori ove priče koji su se sa potpunom predanošću posvetili svakom detalju, od savršenih zemički, preko pažljivo odabranog mesa do selekcije sastojaka i intrigantnih soseva. Rezultat je potpuno senzacionalan što je dokazo probani Philly cheese sendvič sa ramstekom koji kao da je upravo isporučen iz neke od epizoda neprežaljenog Bordejna sa Istočne obale Amerike, sa istopljenim čedar sirom koji slasno curi niz prste, a već smo se rezervisali za opcije sa goveđim repom, sporo pečenom svinjetinom i Cubano sa plećkom i šunkom.

Burgeri su priča za sebe u savršenom spoju brioša, sjajnog mesa bez ikakvih dodataka uz dimljeni sir, bacon mayo i matovilac u Smoked verziji koju smo probali.

Rebarca i krilca u nekoliko varijacija, steakovi i wrapovi, inspiracija su za nove i nove doalske, pomfrit & onion rings očekivana su pratnja, efektna selekcija sosova (Chipotle, Mango, Truffle mayo…) magičan dodatak, a selekcija kraft piva i burbona logično upotpunjuje priču.

Dakle, ovo mesto je nezaobilazno i obavezno odredište za sve gastronome, gastronaute i gurmane koji drže do sebe i nađu se u ovom delu kosmosa, a naša prepouka više nego iskrena i „obavezujuća“.

Istok 104 EDIT cover Istok: Popularni restoran vijetnamske kuhinje ima novi meni city-magazine jul-1 Bistro Distribucija.381: Autentična letnja bašta Baileys Macarons Novo iz Home Made-a: Baileys Cake i Baileys Macarons ARF_0898 Rezolucija za stampu Baštino: Nova bašta, novi meni i prepoznatljiv šarm · · ·