Fine Sushi
PULS GRADA · gastro

Mesto koje nas je osvojilo pristupom sušiju, ali i ljubaznošću osoblja, u bukvalno minimalnom i minimalističkom prostoru u Hađi Đerinoj, upravo je dobilo svoju pravu restoransku verziju. Smešten u lokal pored prethodnog, na dva nivoa, Fine Sushi Bar je izrastao u ozbiljan restoran koji i dalje ima itekako privlačnu, a sada i proširenu ponudu japanske kuhinje baziranu na sušiju.

Fine Sushi
Hadži Đerina 28
Beograd
061 3152298

Prostor je efektno osmišljen kroz dve celine, jedna gde se suši rolnice prave neposredeno pred gostom koji posmatra svaki tenutak pripreme, a druga sa “klasičnom restoranskom postavkom”. Naravno, ovde ništa nije “klasično”, osoblje se itekako trudi da vam predstavi svaki detalj ponude, bez obzira da li je ovo prvi suši koji probate sa svim predrasudama, ili ste iskusni istraživač (n)ovih ukusa, Fine Sushi ima ponudu koja fino varira i klasiku i moderne trendove.

Sensu set koji smo probali upravo donosi finu šetnju počev od nigirija sa lososom i tunom, sjajnog sa svežom oradom do magičnog sa jeguljom, preko gunkan makija sa krabom i crunchy rolnica sa škampima i ljutim sosom, do spicy negitoro rolnica sa seckanom tunom i mladim lukom. Za one sklone daljem istraživanju preporuka su sjajne Salmon Flame sa flambiranim lososom, krastavcem, avokadom i japanskim majonezom, potom efektne Fresh & Smoked sa dimljenim i svežim lososom u sklopu jedne rolnice, kao i ubedljive Spider roll sa škampima i krabom. U vegetarijanskom segmentu nove su i dve miso supe, neobične Tofu shitake rolnice ili Mix seaweed sa sedam različitih algi, susamom i ponzu sosom. Novitet u ponudi je i Tamago – japanski omlet dostupan u vidu nigirija ili rolnice, sada je stalno u ponudi i sveža orada, a od sosove izdvaja se Tamari, manje slan a intenzivnije arome od soja sosa i bez glutena.

Naravno, raskošna selekcija probranh favorita japanske tradicije i dalje je na meniju, kao i moderne Fine Fusion Rolls. Kao pratnja, sa jedne strane su sake, originalno Asaki pivo i Yamazaki (japanski viski), a sa druge pažljivo probrana selekcija srpskih vina kao itekako zanimljiv i smeo spoj! Kao i od početka delovanja, dostava na kućnu adresu u bilo kom delu grada se podrazumeva. Proširen u svakom smislu, Fine Sushi Bar nije izgubio ni trunčicu šarma ni kvaliteta, naprotiv, sa novom ponudom i novim konceptom sada je na (n)ovom mestu pregršt razloga da ga (p)osetite i (o)probate…svim čulima.

Kozmetičar Kozmetičar: Doručak (za ceo dan) Čupava Desa Čupava Desa: Tart & kafe Absinthe Absinthe: Povratak francuskoj kuhinji Excelzior Restoran hotela Excelsior – gastro oaza u centru grada ·