page_cover
PULS GRADA · gastro

Posvećena i mlada ekipa iz Fine Sushi restorana u Hadži Đerinoj ulici na Vračaru, u novu sezonu ulazi pojačana uzbudljivim ukusima tople japanske kuhinje. Mesto koje smo zavoleli zbog sjajnih rolnica, te finog miksa inovacije i tradicije, novim jelima otvara jednu novu dimenziju.

Naravno, za ulazak u topli svet magične japanske kuhinje nije bilo dileme šta biramo: bio je to bogat i sugestivan ramen Tokio style u kome je bilo sve ono što smo očekivali, u sjajnom balansu ukusa: dugo kuvana svinjska slanina, ramen nudle, povrće, sojine mladice, jaje…

Fine Sushi
Hadži Đerina 28
Beograd
061/3152-298
Pon - sub: 10:00 - 23:00
Ned: 12:00 - 23:00

Sledeći korak su bili sočni Yakitori pileći ražnjići, a potom neobične Ganmodoki – deep fried kuglice tofu sira. U delu sa povrćem, sasvim nas je osvojio Yakinasu – grilovani patlidžan u miso sosu, a takođe nov je odeljak sa Udon nudlama koje stižu u nekoliko verzija, od neverovatne kombinacije sa morskim plodovima (kozice, dagnje, hobotnica, kombu alge), preko piletina-kikiriki do kombinacije sa nekoliko vrsta pečuraka. Tonkatsu (laks kare pohovan u hrskavoj tempuri), Teriyaki biftek ili losos, Gyoze, Tempure… samo su još neki od klasika koji upotpunjuju ovu ponudu Fine Sushi-ja.

Naravno, nismo odoleli da ne probamo bar jednu od lucidnih suši varijacija, ovog puta bila je to savršena futo homey sa sjajnim miksom: škampi, tamago, šitake, avokado, špargla. Celokupna ponuda dostupna je i u opciji za poneti, ali je naša iskrena sugestija da se prepustite kompletnom užitku u samom restoranu, imaćete prave vodiče kroz svet tople, i ne samo tople, japanske kuhinje.

IMG_2732_cover Tri dobra razloga zašto biramo organsku hranu shutterstock_638230030_COVER Leblebije – semenke koje čuvaju vitalnost _DSC5170_cover Ping Pong PAUZA: Najbolja azijska kuhinja u centru grada cover 5 koktel II deo 5 koktela inspirisanih poznatim ženama (II deo) · · · ·