djeram_2.jpg
PULS GRADA · gastro

Sasvim nova i sasvim inspirativna gastro lokacija smeštena je, kako i samo ime nagoveštava, neposredno ispod pijace Đeram, u tihoj Đakovačkoj ulici. 

Đeram
Đakovačka 1
Beograd
+381 11 640 26 42
utorak-nedelja 13:00 - 01:00

Kuća s početka prošlog veka uz puno bele boje u svedenom ambijentu donosi toplinu, a bašta natkrivena „terasom“ na kojoj su zasađeni začini čini više nego prijatan kutak za degustaciju ne predugog, ali više nego zanimljivog menija.

Gastro: Đeramimg-djeram_2.jpg

Kreiran maštom i višegodišnjim iskustvom šefa kuhinje i vlasnika Srđana Rabrenovića, meni Đerma je uzbudljiva šetnja raznim meridijanima, pojačana sezonskim namirnicama iz neposredne blizine. Počev od tris supa – efektno servirane tri supe u malim količinama, preko osvežavajućih keleraba rolni s finim krem freš dresingom i piletinom kuvanom 12 sati, predjela upotpunjuju fondu od tri vrste sira s koprivom, palačinke s dimljenim lososom i prolećne rolne s pačetinom u papiru od pirinča.

Gastro: Đeramimg-djeram_3.jpg

Dumplingsi od gambora sjajan su prelaz ka glavnim jelima, servirani u pletenoj posudi, kuvani na pari uz odličan sos od spanaća. Ukusna i obilna piletina, nestandardno sečena: deo grudi i krilce, s palentom i neobičnim kremom od kukuruza bila je naš izbor, a pasta s raguom od gambora i dagnji, raviole s tri vrste pečuraka i zečji ragu s njokama od sremuša kibicovani su za ponovni dolazak.

Sjajan čokoladni sufle zaokružuje priču, koju prati selekcija koktela kreirajući zaista sasvim drugačiji doživljaj. Topla preporuka.

Đeram - Pasta u raguu od gamboraOtvori galeriju

 

 

gnezdo_5.jpg Gnezdo Burger House Burger House Wine & Dine Vikend u Savamali u znaku vina i gastronomije Imperator vinarija Vina bez kompromisa ·