eat_thai.jpg
PULS GRADA · gastro

Posle poduže oskudice kad je u pitanju prava tajlandska kuhinja, Beograd sad ima dva restorana koji veoma dobro predstavljaju ovu autentičnu azijsku kuhinju. Eat Thai bio je lociran u Ulici kraljice Katarine na Banovom brdu, a sada goste očekuje u ambijentu kafe-restorana Na kraju sveta na levoj obali Ade Ciganlije. 

Eat Thai
Ada Ciganlija, početak leve obale (stanica Ada voza br. 9)
Beograd
065 6122129
ponedeljak - nedelja: 12:00 - 20:00

Prepoznatljiva pikantna tom yum i ukusna pileća thai supa s kokosovim mlekom i limun travama, uvod su u svet magičnih ukusa, boja i mirisa u opuštenom ambijentu Ade. Predlog za sledeći korak su: money bags punjene mesom i vegetarijanske rolnice, a potom vrlo ukusni pad thai rezanci, te khao pad pirinač i odlični škampi s povrćem koji su bili izbor prilikom naše prve u nizu poseta. Nekoliko verzija jela s piletinom, svinjetinom ili ribom, kao i egzotične salate, zovu na dalju degustaciju, poput stalnih iznenađenja shodno dnevnoj inspiraciji i svežim sastojcima.

S druge strane, evropski deo više nego uspešno reprezentuju poslastice. Iskrena preporuka za sve koji vole, kao i za one koji tek upoznaju egzotični svet tajlandske kuhinje, i to po vrlo pristupačnim cenama.

Nigella Lawson Najdžela Loson se vraća na male ekrane Feran Adria Feran Adria – Otac avangarde (drugi deo) Feran Adria Feran Adria – Otac avangarde (prvi deo) Kristina Krulj Adis Abeba: Recepti sa svih strana sveta ·