Ebisu
PULS GRADA · gastro

Nova gastro senzacija iz hotela Square Nine stiže nam s njegovog sedmog sprata, gde je nedavno otvoren restoran japanske kuhinje. Ime koje nosi inače označava sedmo božanstvo u japanskoj mitologiji, a utisak koji ostavlja zaista je fantastičan.

Ebisu
Studentski trg 9
Beograd
011 3333 510
utorak - nedelja: 18:00 - 01:00

Uz pogled na beogradske krovove u jednostavnom i efektnom ambijentu, s baštom stvorenom za uživanje, sledi pomeranje hedonističkih granica u svakom detalju, gutljaju i zalogaju.

Emame (neobična japanska boranija s krupnom solju), pa suši varijacije s posebnim osvrtom na ebi maki s pohovanim gamborima i panko prezlama, a onda fuzija kod lososa s kaiso salatom i čili puterom i uljem od tartufa. I još: hrskava i ukusna posebna vrsta mekih kraba s vasabi majonezom, ručno pravljene udon nudle s povrćem, tonkacu i terijaki sosom, te miso supa s vakame algama.

Za kraj: nežna selekcija neobičnih mini japanskih dezerata i prateća selekcija originalnih vrsta japanskog pića.

Apsolutno obavezna destinacija za hedoniste svih opredeljenja.

Andjeli Anđeoska poslastica – savršen novogodišnji poklon Dijagonala 2.0 Dijagonala 2.0 – mesto za ljude otvorenog duha Mala fabrika ukusa Mala fabrika ukusa – redefinicija nacionalne kuhinje Mikser Design Food Novogodišnje izdanje Mikser Design Food marketa · ·