gnezdo_5.jpg
PULS GRADA · gastro

Naslonjeno uz sad već renomirani džez klub Bašta, niklo je Gnezdo, za sada jedini i jedinstveni organik restoran kod nas. 

Gnezdo Organic
Karađorđeva 43
Beograd
060 7407408
utorak - nedelja 12:00 - 22:00

Naslonjeno uz sad već renomirani džez klub Bašta, niklo je Gnezdo, za sada jedini i jedinstveni organik restoran kod nas.

Gastro: Gnezdoimg-gnezdo_5.jpg

Nesvakidašnje koncepcije, sveden i na meniju i u prostoru, ovaj restoran vas istovremeno osvaja šarmom i entuzijazmom, kao i originalnim i očuvanim ukusom organskih namirnica. Veoma ljubazno a nenametljivo osoblje, uz pogled kroz starinske prozore na kamene stepenice Brankovog mosta i čašu portugalskog organskog rozea, početak je neobično lepe avanture za nepca i ne samo za nepca.

Potaž od organski gajene šargarepe, s mukom čišćene od zemlje, sa đumbirom, ukrašen mlevenim lešnicima s bundevskom notom zbog dodatog ulja jakog ukusa, zanosno je i izgledao i mirisao i bio ukusan.

Hladni potaž od spanaća druži se u meniju sa salatama od povrća prepunim organskog sira, jedne s mesom, druge s omletom od organskih jaja, te zucchini brusketama i karpačom od jabuka i kozjeg sira, prelivenim uljem s rendanim đumbirom. Od glavnih jela probali smo efektno osmišljenu, s obzirom na sasvim drugačiju strukturu mesa, piletinu u medu sa sosom od majčine dušice punjenu mešavinom spanaća i koštunjavog voća, a ukrašenu izdašnom količinom neobično ukusnih klica, te organske tikvice filovane mlevenom, organski gajenom junetinom.

U desertnom delu, pita s jabukama, zaštitni znak restorana, takmičila se sa čokoladnim tartufima, nepravilnim kupicama organske čokolade služene na parčićima pomorandže prelivenim triple secom i uljem od tartufa. Nesvakidašnji spoj tradicije i modernog koji stvara potpuno zanosan doživljaj.

Gnezdo OrganicOtvori galeriju

 

Burger House Burger House Wine & Dine Vikend u Savamali u znaku vina i gastronomije Imperator vinarija Vina bez kompromisa Pile & Prase Pile & Prase ·