IMG_9618_cover
PULS GRADA · gastro

Neobično šarmantno mesto nedavno otvoreno u samom srcu grada, vodi vas na posebno slatko putovanje do Italije i nazad, kroz poznate i neke nove ukuse kolača i sladoleda. Kreirana s puno mašte i ljubavi, smeštena u Čika Ljubinoj ulici, cafe patisserie Gelato Freddo svojim bojama i ukusima, ambijentom i atmosferom, izmešta vas iz užurbane gradske vreve i čini da se osećate zaista posebno.

Ljubiteljima sladoleda ovo ime svakako je poznato sa Senjaka gde se nalazi i prvi Gelato Freddo lokal, a nova lokacija donosi nov senzibilitet, kako u samom enterijeru tako i u vrlo maštovitoj ponudi poslastica. Naravno, prepoznatljivi sladoledi su tu u sjajnim, bogatim i kremastim ukusima, dok je deo s kolačima kreativna pozornica na kojoj je zaista neobično širok i raznovrstan spektar ukusa.

Gelato Freddo
Čika Ljubina 7
Beograd

Izbor kolača na ovom mestu vas stavlja na „slatke muke“, te smo ovog put probali moćnu Truffle s dva čokoladna ukusa, viskijem i medom s belim tartufima, kao i vrlo smelu i vrlo ukusnu raw cake kombinaciju na bazi urmi, meda i badema a s nanom, avokadom, kakaom i spanaćem!

Tradicionalna krempita naprosto je „must“, kao i efektna urmašica u Freddo varijaciji s kremom od vanile i tiramisu kremom, te dopadljivi Kinder s laganim nugat musom preliven ganašom od mlečne čokolade i tostiranim lešnikom. Jedan od zaštitnih znakova ovog mesta svakako su apsolutno savršene vanilice, a ovu čudesnu slatku družinu prati zanimljiva selekcija napitaka od ice tea kombinacija koje sami kreiraju, poput sjajne limeta-menta koja donosi fino i zdravo osveženje, preko originalnih Vergnano 1882 kafa do odabranih sicilijanskih vina.

Skladna simfonija tradicionalnih i modernih slatkih ukusa vodi vas na jug Italije i vraća u srce Beograda donoseći osmeh na lice i magiju na nepca u svakom zalogaju i svakom gutljaju.

20171221_113421 Saša bar: Zanimljiv i autentičan restoran na Dorćolu pagecover Restoran Campania: Nagrade i noviteti Darkocover Jevremova 25: Gastronomska zabava u poznatom koncept storu 23379961_1700844826616002_7180559674910331005_n1 Pizza Bar: Novi meni omiljenog restorana Beograđana · · ·