Istok 104 EDIT cover
PULS GRADA · gastro

Omiljeni restoran koji nam je približio ukuse, boje i nijanse uzbudljive vijetnamske kuhinje i koji je na velika vrata uveo magičnu Pho supu na ove prostore, ovih dana predstavlja sasvim nov meni, i to kakav! Pojačanje koje je stiglo direktno iz Njujorka, Nami Payackapan Milivojević, tajlanđanka poreklom, uz poptpuno posvećeni tandem koji čine Lars Ekberg i Vlada Damjanović, donosi sasvim novu dimenziju ovdašnje ponude i Beogradu dodaje jednu sasvim posebnu gastro odrednicu.

Istovremeno tradicionalni i moderni, maštoviti i kreativni, oni su zapravo osmislili autentičnu verziju dalekoistočne kuhinje, fino se poigravajući fascinantnim ukusima, bez suvišnog komplikovanja a na tragu nacionalnih jela Vijetnama, Tajlanda i Koreje. Sve to nikako ne bi moglo bez energije i entuzijazma celog tima Istoka, sada u diskretno osveženom ambijentu, odnosno u dopadljivoj bašti u Gospodar Jevremovoj.

Istok
Gospodar Jevremova 50
Beograd
011/ 328-13-60
Uto - čet: 12:00 - 24:00
Pet - sub: 12:00 - 1:00
Ned: 12:00 - 24:00

Naravno Pho Bo je i dalje na meniju, takav da bi se komotno mogao poslužiti i negde u Hanoju, a u delu „startera“ novi su sjajni buns (lepinjice na pari) sa bakalarom te aspolutna senzacionalna „bomba“ Miang Kham koja donosi čaroliju raznih ukusa na nepcima. Potpuno fenomenalna je kraba sa mekanom ljuskom koju sami polažete u listove zelene salate uz daikon i halapenjo ponzu sos, a ništa manje uzbudljiv nije ni marinirani svinjski pauflek u sosu do đumbira i mladog luka efektno „prekriven“ kiselom belom rotkvom, kao ni atraktivni Bibimbap sa biftekom.

Salate su dodatno osveženje na meniju, ona od manga je nezaobilazna, a kao „predah“ ne propustite da okusite pomfrit od batata. Savetujemo da pažljivo rasporedite snage, pa ostavite mesta za nešto „glavno“ – sjajna glazirana pačetina u crvenom kariju, bakalar u banana listu ili pak efektno letnje autentično korejsko  jelo „Istok pile + jaje“ inspiracija su i za prvi i za sve sledeće posete ovom mestu.

Novitet na karti pića je svakako Istok craft pivo, obavezno probajte neke od intrigantnih koktela poput Ginger Proseco, Magrood (džin tonik sa infuzijom lista limete) ili Cucumber Martini, a u slatkom delu je takođe nekoliko novih momenata: prženi sladoled od kokosa sa karamelizovanim kukuruzom, Woon Gati – želatinski neobičan miks koji čine limeta, kokos i liči ili totalno seksi svež ananas sa čili solju. Dakle: svi u Istok, ovo je samo deo razloga da se otisnete na više nego uzbudljivo gastro putovanje.

city-magazine jul-1 Bistro Distribucija.381: Autentična letnja bašta Baileys Macarons Novo iz Home Made-a: Baileys Cake i Baileys Macarons ARF_0898 Rezolucija za stampu Baštino: Nova bašta, novi meni i prepoznatljiv šarm page_cover Njegovi deserti zbunjuju i najveće sladokusce · · · ·