Kozmetičar
PULS GRADA · gastro

Neobično ime koje je omaž prethodnoj porodičnoj delatnosti na istoj lokaciji, neobična ponuda za doručak koji se servira čak do 17h!, neobičan ambijent u kome svaki retro komad nameštaja ima razlog zašto je baš tu, čine od ovog mesta jednu sasvim posebnu i sasvim toplu priču.

Kafe Kozmetičar
Radoslava Grujića 25
Beograd
011 2452 565

Dve celine, od kojih u jednoj dominira poveliki sto za poveliki broj osoba, dok je druga sa šankom i „uobičajenim“ stolovima, čine jednostavnu a jedinstvenu postavku kojoj se pridodaje bašta u danima koji slede. Takođe, nadamo se i obećanom proširenju menija koje će se nadovezati na niz oprobanih favorita poput marakeš kajgane, benedikt jaja ili „doručka na tri sprata“.

Kako joj samo ime kaže, marakeš kajgana i donosi sasvim egzotične a odlične ukuse, benedikt jaja se služe sa pravim holandez sosom, kombinacija humus/masline/rukola ponovo vodi na Istok, a sve zajedno, kao i pominjani trospratni doručak, stiže u više nego izdašnim količinama.

Ponudi se priključuje i deo sa poslasticama u rasponu od američkih palačniki, preko panna cotte sa espresom i viskijem do sjajnog čokoladnog kolača sa belgijskom čokoladom i lešnicima.

Dodajte tome selekciju kafa iz malih pržionica, Kusmi čajeve koje možete da kupite i na meru, kao i magičan podatak da se sva muzika u Kozmetičaru pušta isključivo i samo sa vinila, imate zaista poseban doživljaj koji pokuzuje i dokazuje da nije baš sve u ovom gradu otišlo pod ili na vodu. I ne zaboravite da doručak služe do pet popodne…

Čupava Desa Čupava Desa: Tart & kafe Absinthe Absinthe: Povratak francuskoj kuhinji Excelzior Restoran hotela Excelsior – gastro oaza u centru grada kran Kran – dobra hrana i još bolje svirke u Beton Hali · ·