Koje pivo odgovara vašem ukusu i potrebama?
PULS GRADA · gastro

Nakon pokretanja trenda pravljenja sopstvenog piva, Majstor za pivo otvorio je vrata jedinstvenog beer shopa na našim prostorima. Na dnu Dorćola pozicionirali su se s ponudom od preko 60 odabranih vrsta piva, za degustaciju na licu mesta ili za poneti, i s raznim drugim „pivskim uslugama“. Noviteti Majstora za pivo obradovaće pivopije i one koji tek otkrivaju sve finese i nijanse raznih vrsta piva, kao i one koji cene kvalitet, a i jedinstvenost i kreativnost.

Majstor za pivo
Žorža Klemansoa 18 (ugao s Dunavskom)
Beograd
011 2419161
Mon - Fri: 09.00 - 22.00
Sat - Sun: 12.00 - 22.00 pm

Pored izbora vrhunskih piva i nekolicine vrsta prve srpske craft pivare Kabinet Brewery, Majstor za pivo nudi sve sastojke koji su potrebni za pivare amatere. Za spravljanje piva kod kuće tu je preko 30 vrsta slada, 30 sorti hmelja, pivski kvasci i mali saveti za velike majstore. Novitet je i da je uz stručnu asistenciju ekipe Majstora, u njihovom sveže otvorenom prostoru, moguće napraviti 50 litara piva po sopstvenoj želji, recepturi i ukusu. Povod i dizajn jedinstvene etikete prepušten je mašti novonastalih majstora koji se mogu oprobati u pravljenju piva po svojoj meri.

Majstori su pre nešto više od godinu dana otvorili prvu prodavnicu gde su ponudili sastojke i aparaturu za pripremu piva. Parola je glasila „Revolucija je počela!‟. Počeli su da okupljaju pivare koji pripremaju pivo kod kuće i širili i kulturu o pivu. Beograđani brzo uče da razlikuju lagere, ejlove, od čega se prave weizen piva i zašto je IPA tako zahmeljen, a šta to Porteru daje poseban šmek.

Majstor za pivo ide dalje organizacijom festivala domaćeg piva. Iza festivala se krije druženje i širenje pozitivne energije koje domaće i craft pivo nose sobom: otkrivanje novih ukusa, deljenje receptura i pivskih tajni, kako bi se pripremilo i pilo još bolje i kvalitetnije pivo. Nakon godinu dana sejanja prvih klica revolucije, svest o kvalitetnom pivu ubrzano se menja. Novi beer shop obogaćuje beogradsku mapu pivopija, ali i Beograd pozicionira na svetskoj mapi. Beer shop, koji pored bogatog izbora nudi i sastojke za samostalno pravljenje piva i uslužno pravljenje po ličnom ukusu, jedinstven je koncept ne samo na Balkanu, već i u Evropi. U SAD se za sada pojavila tek nekolicina sličnih prodavnica.

Mogućnost da se na licu mesta izaberu receptura i sastojci i da se lično, uz tek neophodnu pomoć i savet Majstora, skuva pivo, jedinstven je doživljaj. Majstor za pivo nudi usluge i firmama koje žele da za svoje zaposlene i klijente pripreme pivo po jedinstvenoj recepturi s jedinstvenom etiketom.
Majstori su se pobrinuli i za ljubitelje piva van Beograda. Na sajtu www.majstorzapivo.com je otvoren i prvi onlajn beer shop u Srbiji, tako da sva piva, kao i sastojci koji su u ponudi, mogu biti dostavljeni i na kućnu adresu.

Kako zamišljate pivo pravljeno baš po vašem ukusu?

Great British Weekend GREAT British Weekend (#GBW2014) – festival britanske hrana i piva Coffee Fest Beograd Spremite se za prvi CoffeeFest Macarons Nova tri ukusa HomeMade Macaronsa Salata Brza hrana: Šta je najbolji izbor · ·