Kalemegdanska daska
PULS GRADA · gastro

Na jednoj od najlepših lokacije prestonice, tik do Paviljona Cvijeta Zuzorić, ušuškana u zelenilo i zidine Kalemegdanske tvrđave, smeštena je moderna kahvana Mali Kalemegdan. Kompletno sređeno i preuređeno tako da skladno spaja tradicionalno i moderno, kako u enterijeru, tako i na meniju, ovo mesto je savršeno odredište za svako doba godine, svako doba dana i razne prilike.

Bilo da ste u porodičnoj šetnji posle obilaska ZOO vrta, da želite večernji romantičan izlazak ili samo da se izmaknete od gradske vreve i okružite zelenilom, povelika bašta i vrlo dopadljiv unutrašnji deo sa galerijom, idealno su odredište u samom srcu grada.

Mali Kalemegdan
Veliki Kalemegdan 2
Beograd
011/263 19 99
Pon-ned: 8:00 - 23:30

Ponuda je bazirana na nacionalnoj kuhinji sa iskrenom posvećenošću svakom detalju, od turšije i ajvara koje sami spremaju, preko autentične vurde na meniju, do vrućih lepinjica i načina serviranja na daskama i u zemljanim posudama.

Meso je naravno ključni momenat bez obrzira da li se odlučite za 3D kobasice (tri vrste kobasica), originalnu „čika Mićinu Karađorđevu“, srneći gulaš kojim se ponose ili pak rešite da oprobate svu širinu ponude kroz „Kalemegdansku dasku za dvoje“, nećete pogrešiti. Kalemegdanski ćup koji smo probali itekako je opravdao preporuku, savršeno meki ćevapčići koji se tope na nepcima stižu u kombinaciji sa kajmakom i paprikama u velikoj posudi, a kada se sve sjedini imate istinsku rapsodiju ukusa.

Obavezno sačuvajte mesta i za desert, u slatkom delu naprosto ne smete propustiti sjajni kolač sa sirom i malinama sa više nego ukusnim zapečenim korama. Vrlo friendly atmosfera koja je i pet friendly, dovoljno prostora da uživate i sa većim društvom i sa porodicom, ali i ako svratite sa prijatelji(ca)ma na kafu i kolač, brza i ljubazna usluga i pažnja koja se poklanja svakom jelu i svakom gostu, potpuno će vas razuveriti da je ovo „samo turističko mesto“. Naprotiv ovde ćete se osećati kao kod kuće a uz prijatan žamor oko vas na raznim jezicima. Kreće lepo vreme, pa ovo mesto, uz našu toplu preporuku, uvrstite u planove i za vikend i tokom radnih dana i večeri.

HMC_Poklon torta_miks presnih ukusa 02 Home Made Company: Poklon torta – miks šest presnih ukusa cover www.tastemade.com Neobični trendovi u hrani koji nas očekuju u 2019. page-cover-schweppes Schweppes Pink Grapefruit: Novi prolećni resko-slatki izazov METRO_WOTY_Key_Visual_3Bottles_210x297-SRB-1 Borgobruno: Metro vino godine · · · ·