IMG_5990_cover
PULS GRADA · gastro

Mesto promišljenog koncepta, neobično prijatnog ugođaja i nadasve intrigantne kuhinje otvoreno je u delu grada koji upravo ovih dana dobija jedan sasvim nov izgled. Restoran Mandala smešten je na ušuškanoj lokaciji na samom Kosančićevom vencu, a donosi moderno i nesvakidašnje čitanje vegetarijanske kuhinje koje još jednom i više nego ubedljivo prevazilazi sve predrasude i osvaja sva čula.

Suptilan sklad detalja i toplih enterijerskih rešenja čini da se osećate udobno i opušteno, a neobično ljubazno mlado osoblje (od kuhinje do servisa) suvereno, pažljivo i stručno vas vodi kroz ukusna i uzbudljiva ukrštanja ukusa, tekstura i boja, takva da vam meso neće nimalo nedostajati.

Mandala
Kosančićev venac 9
Beograd
011/407-97-82

Počev od uvodnih kreacija poput sjajnog crab cake (srce palme, povrće i artičoke s ajolijem u kome su čipotl papričice), pomfrita od svežeg zrna leblebije, te tatara od paradajza s miročkim sirom, shvatate da ste na mestu na kome su kreativnost i mašta u prvom planu.

U nastavku pate od bundeve, tartin od dimljene šargarepe na domaćem hlebu s veganskim krem-sirom od indijskog oraha i začinskog bilja uz raskošnu spanać-salatu samo potvrđuju ovakav koncept, a za njima slede rižoto s pekorinom i domaćim pestom od belog luka i bosiljka, te integralna pasta sa cveklom i spanaćem. Sjajne ćuftice od pet vrsta pečuraka, neobična farinata (palačinka od brašna od zrna leblebija s kremom od karfiola, sotiranim spanaćem i kremom od crvene paprike), čuvena Lorca salata i moćne vegetarijanske lazanje tek su deo ovdašnje magične ponude.

Selekcija koktela i vina pažljivo prati priču, a fino je zaokružuje triling probanih deserata u rasponu od pite od maka sa sladoledom od maka, preko ledene kocke sa sosom od vanile, do čokoladnih ganaš kuglica sa sorbeom od maline i glaziranim višnjama. Posebna i drugačija, Mandala je inspiracija za jedno novo gastro istraživanje kome ćete se rado i često vraćati.

page_cover Thai Zone: Egzotični specijaliteti tajlandske kuhinje u Belvilu _E0A1020cover Nedeljni branč u hotelu Crowne Plaza Sti-0521-cover Home Made Company: Choco Sticks – idealan poklon za ljubitelje čokolade www.happyvideonetwork.com Najbolje scene s hranom iz Diznijevih crtaća (I deo) · ·