Mentalitet
PULS GRADA · gastro

Na lokaciji koja pamti i tradicionalne (Suvobor) i internacionalne (Dona Clara) trenutke, odnedavno se nalazi restoran koji postavlja nove standarde u viđenju nacionalne kuhinje. Svedenog i modernog enterijera, sa baštom koja mami tokom lepih dana, Mentalitet je mesto koje nesvakidašnjim kulinarskim konceptom nikako ne ostavlja ravnodušnim, naprotiv!

Mentalitet
Kralja Petra 70
Beograd
011 2621238
09.00 - 00.00 od ponedeljka do nedelje.

Kuhinja bazirana na inspiraciji i posvećenosti mladog, ali vrlo preduzimljivog šefa Nemanje Kolarca, na tanjire donosi originalne kreacije. Servirana u „klasičnim“ porcijama ili u atraktivnim manjim gangovima, ovdašnja kuhinja daje novo viđenje tradicije.

Već sam početak bio je neobičan kroz pohovani kajmak na emulziji ajvara sa jedne, odnosno koziji sir sa šumskim voćem sa druge strane izduženog tanjira. Potom odličan karpaćo od prodimljenog bifteka sa uljem od bundeve, a zatim klasika ali prezentirana na nov način: ukusni ćevapi na kajmaku u otvorenoj lepinji. Zatim je usledio „gurmanski san“: pečena svinjska slanina na krem sosu od kruške sa podlogom od grilovanih tikvica i pratnjom motovilca i komorača. Magično!

Hrskava svinjska rebra kibicovana su za obavezan sledeći dolazak, asortiman domaćih vina je adekvatan, a selekcija dezereta: kolač od bundeve, čokoladni mus i kolač od urme, sjajna slatka završnica. Idealna lokacija da svim gostima, i stranim i domaćim pokažete da može i drugačije. Topla preporuka…

Koziji sir Kozji sir: I ukusan i zdrav Začini Začini koji nose ukus i zdravlje Pane e Vino Pane e Vino: Mesec špargli Reset Nova lokacija: Reset ·