prostor
PULS GRADA · gastro

Naš omiljeni restoran „originalne kuhinje“, u prolećno-letnju sezonu ulazi s novim menijem koji i te kako golica i maštu i nepca. Ljupka bašta u Kursulinoj ulici i ljubazno osoblje, kompletno novi tim u kuhinji i apsolutna posvećenost i entuzijazam kreatora Miamiam priče, čine da je ovo mesto magičan izvor uzbudljivih gastro momenata i više nego prijatne atmosfere.

Ukoliko ste u ovom kraju u vreme doručka, a i ukoliko niste – evo iskrene preporuke, ne propustite priliku da probate sada već čuveni avokado tost, efektan topli sendvič ili nešto iz selekcije omleta, a tu je i zdrava granola.

Miamiam
Kursulina 6
Beograd
065/280-65-65
Uto - ned: 9:00 - 23:00

Glavni meni sada je proširen taman toliko da pruža povod za ponovne dolaske i nova istraživanje ukusa, a otvara ga fenomenalna čorba od sočiva s kokosovim mlekom kojoj je društvo pravila lucidna varijacija s paškanatom i jabukom, a uskoro je zamenjuje letnja verzija čorbe s paradajzom i jagodama!

Ukoliko ste za nešto sasvim lagano a drugačije, topla preporuka su nežni uštipci od povrća s prelivom od leblebija i borovnica, ili pak sjajna kombinacija špargli s belgrader sirom, lešnicima i jabukama, u kojoj smo uživali svim čulima, od volšebne igre boja i formi na tanjiru do simfonije na nepcima. Takođe, nova na meniju je savršena prolećna salata od avokada, komorača, grejpa i oraha ili pak grilovani kozji sir s uljem od tartufa.

U glavnom delu ostaju dve perjanice koje poznajemo gotovo od samih početaka ovog restorana: burger od lososa i jagnjeći burger, a od noviteta kojima svakako treba posvetiti posebnu pažnju izdvajamo svinjsku plećku i poširanu skušu. S jedne strane moćna, a savršeno mekana svinjska plećka kuvana u mleku po starom italijanskom receptu, servirana na pireu od čičoke uz komorač u sosu od mleka i žalfije, a s druge poširana skuša koja dobija sasvim novu dimenziju ovim načinom obrade, a servira se na interesantan način s graškom i crvenim biberom. Ništa manje intrigantna nije kombinacija piletine sa sosom od kafe i kardamona, a inspiracija za sledeći put svakako je ramstek s njokama i salsom verde.

U slatkom delu klasik su karamelizovane smokve u vanila-sosu, tu je i „starinska torta“ sa čokoladom i orasima, ali je potpuno savršeno otkriće slatki tost s puterom od lešnika i selekcijom voća od jagoda, preko smokve do jabuka i lešnika. Sve ono što smo od prvog dolaska zavoleli u Miamiamu i dalje je tu: od interesantnog posuđa, preko promišljene vinske karte do magične fuzije ukusa, sada s nekim novim kombinacijama i formama, jednako jednostavno i dalje sasvim posebno i jedinstveno drugačije.

shutterstock_610934495_cover Umaci i dresinzi: Prste da poližeš _MG_6091_cover Bašte Beograda desert001 (1) Servirajte hranu kao profesionalac: Za ugostitelje, gurmane i hedoniste cover Omiljena jela britanske kraljevske porodice ·