Miamiam
PULS GRADA · gastro

Jedno do najprijatnijih iznenađenja na beogradskoj gastro sceni dobilo je nekoliko prolećno-letnjih noviteta na meniju, kao i ljupku baštu na trotoaru na početku Kursuline ulice, zadržavši fini balans neposrednosti i topline sa jedne, a uzbudljivosti i neobičnosti u ponudi sa druge strane.

Deo sa čorbama koji nas je oduševio dobio je novu, ništa manje intrigantnu kreaciju u vidu čorbe sa plavim patlidžanom i indijskim orahom, serviranu u originalnim hand-made keramičkim posudama, uz par kriški limuna i male hlebove u okrugloj formi, spremane na pari. Savršen uvod u ovdašnje svetove u kojima je sledeći korak avokado sa jajetom koji je među najtraženijim opcijama za doručak, već čuveni kozji sir ili pak tanjir pršute.

Miamiam
Kursulina 6
Beograd
065/2806-565

Doručak na ovom mestu, pre ili posle posete Kaleniću vikendom, ili tokom radnog dana, zaista može biti praznik za nepca uz kombinacije sa omletima, indijskim čajevima i sveže ceđenim sokovima: mislite o tome…

U glavnom delu nova i autentična su dva jela koja smo i probali: jagnjeći burger u kome je „zemička“ takođe od testa kuvanog na pari u kombinaciji sa suvim kajsijama potpuno je senzacionalan u sudaru svežih, hrskavih ukusa povrća (salata, luk) sa ozbiljnim burgerom, dok pratnja u vidu mladih krompirića sa interesantnim sosom na bazi nane otvara novu dimenziju… Još jedno umešno prožimanje Evrope i Azije stiže kroz pileći batak mariniran u martiniju, na podlozi od mungo pasulja, uz čips od batate i ukrštene špargle. Sve zajedno: sasvim neobično i nikako obično, a opet sasvim skladno uz prožimanje nekoliko ukusa i tekstura, baš kao i kroz lucidan prolećni desert od jagoda i urmi sa komadićima celera: vrlo kreativno.

I to je ono što ovo mesto čini tako posebnim: autentičnost, sopstveni stil, spremnost na eksperiment, ali nikako po svaku cenu, promišljen iskorak na neki novi teren na kome nema kopiranja… Hrabro i uzbudljvo i za svaku pohvalu.

Mandarina_croissant (1 of 1) cover1 Mandarina: Dobro došli na slatki doručak Vege hrana Najbolji Instagram nalozi za vegeterijance i vegane Francuska kuhinja Uživanje u hrani na francuski način strawberries-1353274 Jestivo cveće: Najlepši ukras tanjira