Enterijer
PULS GRADA · gastro

U ulici Uroša Martinovića 31, u novom stambenom i poslovnom kompleksu otvoren je autentičan italijanski restoran Mozzarella Osteria.

Tekst: Jelena Popovič

Inspirisan i vođen italijanskim duhom uživanja u kvalitetnim namirnicam i potpuno posvećen svakom zalogaju, ovaj restoran od samog početka rada postavlja visoke gastronomske standarde. Jelovnik je postavio poznati šef Dejan Stanković, a kroz meni su predstavljene specifičnosti Lombardije, Sardinije, Ligurije, Pijemonta i ostalih regija, kojih ima ukupno 20 na italijanskoj mapi.

Mozzarella Osteria
Uroša Mitrovića 31
Beograd
069/750-300

Prolazak kroz meni predstavlja svojevrsno gastronomsko putovanje u okviru kojeg možete probati kuhinju autentičnu za region Friuli Venezia Giulia koja se najviše ogleda u zastupljenosti palente i suhomesnatih proizvoda na tanjirima širom ovog dela Italije. Ipak, na gastro putovanju po ovom regionu ne bi trebalo propustiti ukus špargli u siru koje su jedan od favorita.

Regija Campania je svetski poznata po picama i pastama koje su postali italijanski nacionalni simboli. Pored klasika među picama, kao što su Margherita ili Quattro formaggi, u Mozzarella Osteria se ističe pica sa pančetom i specijalitet kuće – pica sa mocarelom i tartufima. Jedinstveni ukus toskanske kuhinje leži u činjenici da je zasnovana na svetski poznatim proizvodima koji stižu direktno iz Toskane, kao što su čuveno toskansko maslinovo ulje i toskanska teletina i govedina, pa je u ovom delu nezaobilazan biftek, ali i fantastični Osso buco. Sicilija je predstavljena kroz slatkiše u kojima se oseća uticaj grčke, arapske, španske i francuske gastronomske kulture koje su u poslednja dva milenijuma obeležile razvoj ovog ostrva.

Mandarina_croissant (1 of 1) cover1 Mandarina: Dobro došli na slatki doručak Vege hrana Najbolji Instagram nalozi za vegeterijance i vegane Francuska kuhinja Uživanje u hrani na francuski način strawberries-1353274 Jestivo cveće: Najlepši ukras tanjira · ·