ginger
PULS GRADA · gastro

Efektno osvežen, od enterijera preko ponude koja smelo i šarmantno krstari i Pacifikom i Azijom, do izbora originalnih pića, Ginger je u punom sjaju! Taj „povratak” simbolično je označen i cenom koja je ponovo 999 dinara po osobi za uslugu po principu „švedskog stola” što je definitvno „best buy” koncept azijske kuhinje u ovom delu planete.

Novi Ginger
Grand Casino Beograd, Bulevar Nikole Tesle 3
Beograd
011 2202 822
Radno vreme: 18-01h
Petkom i subotom: 18-03h

Dakle, sve ono što smo voleli kod Gingera: ambijent i pogled na Dunav, profesionalna i ljubazna usluga, raznovrsnost ponude i originalni ukusi, i dalje je tu, zaogrnuto novim-starim konceptom. Bogata tofuom i šitake pečurkama, miso supa i atraktivna coconut chicken sa đumbirom i lajmom sjajan su uvod, a zatim kreće azijsko-pacifička gastro avantura.

Wok deo donosi novu piletinu sa pomorandžom te klasike poput govedine u oyster sosu i odliče morske plodove u kremastom dashi prelivu sa prazilukom. Sledeći korak je uzbudljiv miks: od samosa sa povrćem, preko marokanskog ćevapa i piletine u panko prezlama, do originalnog karija, nezaboravnih chi-ma-ha tostova sa gamborima i piletinom, te nudli sa povrćem i aromatičnih krilaca. Novitet su i sosovi koji se atraktivno serviraju, tokom naše posete izbor je bio: neobičan peanut butter, sjajni miso-mustard i teriyaki.

Gril stanica donosi dobar izbor dobrih komada mesa i ribe, a salatni deo nekoliko osvežavajuće intrigantnih kombinacija. Idealna pratnja, ali i zaseban i poseban doživljaj, su novi kokteli, probali smo zavodljive Lava Flow raskošno punog ukusa jagode i Pearl Harbour, na bazi vodke, pomorandže i ananasa sa likerom od dinje, a tu su idesertno vino Ume, sake i japansko Asahi pivo.

Slatki deo čine lepljivi pirinač sa vanila prelivom, klasik Ginger čoko mus, karamelizovano voće na štapiću i panakota, dok je a la carte izbor takođe primamljiv: od suši (maki, nigiri, sašimi) varijacija, do rangun i tonkacu favorita, zaokružuje ovo fenomenalno putovanje. Jednostavno, Ginger se vraća na veliku scenu u punom sjaju, po ceni i atmosferi kojoj ne možete odoleti. Stoga, rezervišite svoje mesto i obradujte nepca.

Pečenje Top 10 restorana Srbije Anthony Bourdain Anthony Bourdain želi da otvori pijacu u Njujorku eat_thai.jpg Eat Thai – egzotičan svet tajlandske kuhinje Nigella Lawson Najdžela Loson se vraća na male ekrane · ·