Kafeterija
PULS GRADA · gastro

Jednostavno ime Kafeterija nova je tačka magičnog „trougla kafe“, koji se formira na donjem Dorćolu, uz poznate lokacije Pržionicu i Kofein. I ponudom i dizajnom i imenom u potpunosti fokusirana na kafu kao takvu, s nizom autentičnih ukusa i načina pripreme, Kafeterija nudi originalan koncept i zavodljiv ambijent.

Kafeterija
Žorža Klemansoa 10
Beograd
011/406-39-69
od 7 do 20 časova

Pregršt simpatičnih detalja stvara neformalnu atmosferu na tri nivoa, gde u raznim oblicima, od fotelja do džakova od kafe možete uživati u nekoj od kafa ili ceđenih sokova, jer onih industrijskih uopšte nema u ponudi, uz topli kroasan ili mafin. Radno vreme je, što je takođe neuobičajeno, od 7 do 20 časova, a u ponudi nema ni alkoholnih napitaka.

Prateći koncept specialty coffee, Kafeterija je usmerena na izbor single origin kafa, kao i pripremu posebnih mešavina. U ponudi su arabica kafe iz Brazila i Indije, jače arome iz Tanzanije, kao i osvežavajući ukusi iz Etiopije.

Poseban Kafeterija blend sačinjen je od mešavine kafa iz Brazila, Kolumbije, Gvatemale i sa Kostarike. Na meniju je i čuvena, retka i skupa „Kopi Luwak“, koju jedino ovde možete da okusite, a to je kafa koja se dobija kad zrna indonežanske kafe prođu kroz sistem za varenje male lokalne životinje civet koja je „rođaka“ mungosa. Sve sa „menija“ možete dobiti i u verziji „za poneti“.

Balkan Wine Expo Za ljubitelje vina: Balkan Wine Expo Suši Da li jedete suši pravilno? Grčka salata Garden Food: Koncept sveže i zdrave hrane Čajanka Čajanka u Square Nine hotelu · · ·