Coffee Room
PULS GRADA · gastro

Verovatno ste mnogo puta do sada sa društvom uživali u Coffee Room-u u prizemlju tržnog centra Ušće, mestu koje je postalo prepoznatljivo po vrhunskoj usluzi i proizvodima. Za još više prijatnih trenutaka, Coffee Room otvorio je svoja vrata i u centru Beograda, na adresi Topličin venac 17.

U prethodnih pet godina, koliko postoji, Coffee Room je izrastao u omiljenu lokaciju za druženje, sastanke, lagani slani obrok (sendviče i salate) i uživanje u sjajnim kolačima i sladoledu. U Coffee Room-u svakodnevno možete sresti poslovne ljude na sastanku, grupu drugarica koje uživaju u kolačima, ali i tinejdžere koji upravo ovde započinju svoj noćni provod.

Coffee Room
Topličin venac 17
Beograd
060/ 300 32 34
Pon - ned: 10:00 - 22:00

U centru grada, na adresi Topličin Venac 17 otvoren je novi Coffee Room, mesto gde se jedu najkvalitetniji HomeMade kolači i pije najbolja italijanska kafa. Nakon šoping centra Ušće u kom je ovaj brend veoma poznat, Coffee Room u samom srcu Beograda je novo mesto za Vas i Vaše prijatelje. U ponudi se može naći preko 30 vrsta kolača i 15 vrsta kafa, a svojim gostima tim Coffee Room-a i HomeMade Company otvorio je vrata pričajući “slatke” priče, od Francuske, preko Austrije i Italije, pa do Srbije.

Sama lokacija u starom Beogradu, Topličin venac, koji je delo arhitekata koji su bili pariski đaci, poput Aleksandra Deroka koji je u njemu živeo, motivisao je athitekticu Tanju Milovanović da enterijer novog Coffee Room-a postane mesto za mala i važna lična zadovoljstva poput prve jutarnje kafe, kolača ili sladoleda u podne i pića sa prijateljima oko ponoći. Na oko 170m2, sa 85 sedećih mesta, prostor koji pleni francuskim šarmom iznova će vas vraćati nazad. Na još jedan macaron, ili šoljicu espresa…

Uzbudljivo putovanje započelo je u Francuskoj, gde su se poslastičari iz HomeMade Company obučavali da pripremaju najbolje macaronse u Srbiji, sa 15 vrsta macaronsa (čokolada, vanila, lešnik, slana karamela, lavanda, pistaći, malina, borovnica, smokva, passion fruit, čoko menta, kikiriki, kafa, čoko narandža i kokos). Macarons su jedna od najpoznatijih francuskih poslastica koja se sastoji od dve glatke i oble korice (školjkice) između kojih se nalazi ukusan krem. Korice se prave od bademovog brašna i belanaca, a filovi su na bazi čokolade ili voćnih kremova. Izuzetno su sočni i tope se u ustima, dok su ukusi veoma različiti. “Ovo je deo ponude karakterističan je samo za HomeMade Macarons, a ponuda se stalno širi i menja, u zavisnosti od sezone ili trendova. Važno je napomenuti da HomeMade Macarons odlikuje vrhunski kvalitet za koji su zaslužne originalne francuske recepture, obuka koju su naši poslastičari prošli u inostranstvu, kao i vrhunske sirovine koje uvozimo iz Francuske, od bademovog brašna, preko francuskih čokolada koje spadaju u deset najpoznatijih i najskupljih na svetu, do voćnih filova, takođe iz Francuske.” istakao je Dejan Đorđević, direktor HomeMade Company.

Nakon Francuske, glumci Stefanija Lukić i Miloš Anđelković su prisutne goste na otvaranju poveli u toplu Italiju gde je u Coffee Room-u konobar svim prisutnima uz zvučno „Buongiorno!“ ponudio espresso kafu, za koju se veruje da je nacionalni ponos ove zemlje. Pije se u toku celog dana, a dobar espreso se pije topao iz zagrejane šoljice. Kulturu pripremanja i ispijanja kafe neguje i Coffee Room, u kome se služi isključivo italijanska Illy kafa vrhunskog kvaliteta, 100% Arabica, a u ponudi se nalazi 14 standardnih vrsta kafa i nekoliko vrsta hladnih kafa i kafa sa alkoholom.

Iz Italije, u uzbudljivo iskustvo, HomeMade poslastičari nastavili su sa posebnom pričom iz Austrije o tradicionalnoj Saher torti, koja je počela davne 1832. godine kada je princ Maternih naredio da se u kuhinji pripremi posebna poslastica za posebne goste. Kako je šef kuhinje zbog bolesti bio odsutan, šesnaestogodišnji Franc Saher je na brzinu i uz vrlo jednostavne sastojke smislio Saher tortu. Intrige oko ove poslastice, potekle su još sa dvora kada se diskutovalo o glazuri od čokolade i mermeladi koja se dodaje ovoj poslastici. Originalni rukom pisan recept Saher torte nalazi se u Beču, a u Beogradu u Coffee Room-u možete uživati u ukusu ove tradicionalne poslastice, jer, kako se veruje, svako ima svoju “originalnu“ verziju Saher torte.

Za kraj ovog poslastičarskog putovanja, predstavljena je i Srbija, sa najnovijim trendom u poslastičarstvu, presnim tortama (Raw Cakes) koje su ozbiljna konkurencija svetski poznatim poslasticama. Raw Cakes su apsolutni hit u svetu, jer omogućavaju ljudima koji imaju specifičan režim ishrane da uživaju u slatkim zalogajima. HomeMade je odlučio da prvi i našem tržištu ponudi ovakve proizvode i da iskoristi potencijal koji Srbija ima, rodnu zemlju, bogatu prirodu i kvalitetne proizvode, na prvom mestu sveže voće. Ponudu nove linije HomeMade proizvoda “Raw Cakes” (presne torte), čine torte proizvedene bez termičke obrade, od sirovina biljnog porekla, ne sadrže šećer, trans masti, brašno, jaja i bilo kakve sirovine životinjskog porekla. Pogodne su za vegeterijance, vegane i dijabetičare, a svi ukusi su i posni. U Raw Cakes ponudi HomeMade Company su tri ukusa: Malina-kokos, Narandža-urma i Čoko-urma. Presne torte ne sadrže loše masti (trans masti, koje dovode do nastanka triglicerida i holesterola), kao što su margarini i sl., već sadrže isključivo kokosovo ulje i kakao puter.

Bizarna fast food hrana Primeri bizarne brze hrane milos sesa u finalu Proglašen najbolji somelijer Srbije Salon de Thé by Small Tree Salon de Thé by Small Tree – nova čajdžinica u gradu Doza Doza kafé: Hedonizam na blokovski način ·