Pizza Bar
PULS GRADA · gastro

Restoran koji smo zavoleli na prvi zalogaj, a pratili kroz sve nove momente i domete, od proširivanja prostora, preko letnje bašte do varijacija na meniju, ovog proleća i leta ima nov meni koji iznova pobuđuje pažnju i golica maštu. Kao i do sada, promene su maštovite i zastupljene kroz svaki deo menija, gde se halumi (grilovani kozji sir), ćuretina i ramstek pojavljuju kao ključne nove namirnice.

U delu za doručak, novitet su slatke prženice sa šumskim voćem, zanimljive su i frittata wafle, kao i palenta s različitim prelivima, dok je bacon halumi sa Cezar dresingom novitet u sendvič odeljku. Boršč je letnje osveženje u delu sa supama, dok nesvakidašnji potaži ostaju jednako traženi, a među salatama tu su Foccacia i Halloumi.

Pizza Bar
Bulevar Mihajla Pupina 165v
Beograd
011/2225-467
Pon - ned: 8.00 - 24.00

U pasta odeljku nove su verzije s vrganjima i povrćem, odnosno sa ćuretinom i dimljenim sirom, a kad smo još jednom pomislili da nema dalje u domišljanju novih pica, evo još dve lucidne kombinacije: Greek Special i Porketa! Naravno, i uvek preporučujemo Chicago style verziju, Greek pleni ukusima sira, paprike i njeguške kobasice, a Porketa je sa začinjenim svinjskim mesom, ljubičastim lukom i orijentalnim dresingom.

Meet street donosi redizajnirani burger s domaćim čipsom i Jack Daniels sosom, ćureće medaljone i ramstek. Slatki deo nikako nemojte zapostaviti, od blažih formi poput panakote na podlozi od pistaći biskvita, preko čokoladnog parfea, do nežnog i odličnog tarta s jagodama, te nestandardnog cheese cake-a s kruškama. Dakle, i dalje je pregršt razloga zašto je ovo vaše i naše „happy place“.

Špaklica Špaklica: Egzotičan sladoled za vrelo beogradsko leto hrana Šta se jelo koje godine Foto izvor: Pexels Šta sve možete dodati u pivo i dobiti još bolji ukus cover Supa od kamenja: Jul mesec zaslužuje naročitu gastronomiju · ·