_MG_9449_cover
PULS GRADA · gastro

Kao i na svakom novom meniju tokom svih ovih godina, Pizza Bar nas i u ovogodišnjem izdanju za proleće i leto iznenađuje novim ukusima i novim pravcima kreativnog kulinarskog delovanja. Novi jelovnik pažljivo čuva omiljena jela koja ste voleli, a novitetima donosi uzbudljive doživljaje.

Ovog puta posebna pažnja posvećena je doručku, te naša više nego topla preporuka ide za atraktivni Qinoa Avokado Wrap i šarmantni Croc Monsieur, tu je nekoliko ubedljivih sendviča ali i Morning Fit s tri vrste pahuljica. Efektna kombinacija šumskih pečuraka (vrganji, lisičarke, smrčak) stiže kroz novi potaž, dok su među obilnim obrok-salatama nove Tuna i Biftek.

Pizza Bar
Mutapova 5-7; Bulevar Mihajla Pupina 165 v
Beograd
011/404-15-55; 011/222-54-67
Pon - ned: 8:00 - 24:00

U pasta delu čeka vas potpuno volšeban novitet Macha pasta, koji zaslužuje apsolutno sve pohvale kao nežna i savršeno harmonična kombinacija zelene paste s macha čajem uz kozice, kokosov krem, tikvice, šargarepu i parmezan.

Rižoto mare takođe donosi ukuse leta, dok su pojačanja u Meet Street-u biftek sa zelenim biberom u vrlo zanimljivoj pratnji (punjeni krompir, kumara, spanać, krem-sir, sušeni paradajz, masline) i enčilada s meksičkom svinjetinom i čedar-sirom. Posebnu pažnju zaslužuje panko ćuretina koja donosi fine uticaje Azije kroz način pripreme savršeno mekane ćuretine, kao i spring rolnice, tempura povrće i sweet chilly sos.

U slatkom delu na scenu se vraća omiljeni divni tart od jagoda s parizijen kremom, tu je i novi favorit Nougat Cherry cake, ali su svakako sasvim poseban iskorak raw cakes. Spravljeni bez termičke obrade i dodatnih šećera, stavljaju pred vas dilemu koji je bolji i ukusniji, da li onaj od borovnice s urmama i bademom ili osvežavajući od limuna sa suvim smokvama i orasima. Koji god da odaberete – nećete pogrešiti, baš kao i što se tiče lokacije, i na vračarskoj i na novobeogradskoj, Pizza Bar nastavlja da nas iznenađuje i osvaja.

collage Vodič kroz najukusnije palačinke širom sveta rezbarenovoce Prelepo rezbareno voće i povrće koje je šteta pojesti page-lulu Lulu pekare: Ukusna priča koja traje DSCF8978-cover Gastro tradicija poznate kulinarske škole Le Cordon Bleu · · ·