Pizza bara
PULS GRADA · gastro

Da su bili i ostali i biće „our happy place“, kreativni tim koji stoji iza Pizza Bara potvrđuje svakim novim iskorakom, kako prostornim, tako i gastronomskim. Ovog proleća napravili su još jedno prostorno proširenje poznatog lokala na Novom Beogradu čime, bar za neko vreme, neće biti razočaranih što u Pizza Baru, ni unutra ni u povelikoj bašti – nema mesta. Novo proširenje napravljeno je „ka dubini“ podnožja poslovne zgrade u kojoj se restoran nalazi i kojoj je, kao i čitavom centralnom Novom Beogradu, dao jednu novu, toplu i razigranu dimenziju.

Pizza Bar
Bulevar Mihajla Pupina 165v
Beograd

Kao i svaki put do sada, i ovo proširenje urađeno je i uređeno pažljivo i sa merom, tako da se novi deo skladno nadovezuje na poznate boje i prostore uz neka nova i efektna enterijerska rešenja. U skladu sa dosadašanjm praksom, ovaj iskorak prate i sasim nova jela na meniju koja takođe skladno zaokružuju ovdašnju gastro priču.

U jutarnjem delu (za doručak, do 12h) nove su fritatta wafle, u uvodnom karpaćo od lososa, a među salatama ona sa morskim plodovima kao i izdašna Parmezan crust mocarela koju smo probali, gde na podlozi od grilovanog povrća i miksa svežih salata sa pestom dominira mocarela u hrskavoj korici od parmezana. Mesni deo donosi dašak Orijenta kroz magičan Satay kebab serviran uz sos od kikirikija, kao i vrlo neobičan pileći galantin – pileći batak punjen penom od piletine sa pistaćima uz sos od parmezana.

Među pastama nove su pasta Al Mare, kombinacija sa fileom u gorgonzoli, laka i letnja sa mocarelom i čerijem, a u pica odeljku, shodno sezoni, na meni stiže Seafood – pizza sa lignjama, dagnjama i gamborima. Novi meni poentira i u slatkom delu kroz prizvuk davnih vremena i potpuno sjajne, prave šnenokle sa žutim kremom, među poslasticama novitet je i mus od bele čokolade sa šumskim voćem, dok su ovdašnje autentične belgijske vafle dobile nove verzije: sa jagodama i sladoledom, odnosno sa bananom i čokoladom. Letnji izbor zanimljivih osvežavajućih napitaka logično se nadovezuje, a broj gostiju u svako doba dana samo potvrđuje kako i koliko je svaki ovdašnji (is)korak urađen i sa pažnjom i sa ljubavlju. I to se oseti u svakom novom detalju i svakom zalogaju, itekako..

Dvorište Dvorište mezestoran: Maštovito gastro krstarenje Mediteranom mediteranska kuhinja Gastro krstarenje Mediteranom Wurst Platz Bečka kuhinja: Wurst Platz nordijska kuhinja Nova nordijska kuhinja