Excelzior
PULS GRADA · gastro

Kompletno renoviran i “osvežen”, hotel Excelsior posebnu pažnju posvećuje restoranskom delu gde mladi i kreativni tim pravi ozbiljan odmak od očekivane tradicije. Prijatan ambijent i nepretenciozan enterijer u toplim tonovima kreira potpuno drugačiju atmosferu od one koju biste očekivali na ovakvom mestu, a na tom tragu je i ovdašnja kuhinja.

Kratak i promišljeno sročen meni prati aktuelne trendove, u rasponu od tortilja, naćosa i prolećnih rolnica, preko pasta i salata, do bifteka i ćimićuri piletine, a uz deo tradicije kroz ćevape ili pak rolovani svinjski file sa kajmakom i paprikom.

Hotel Excelsior
Kneza Miloša 5
Beograd
011/ 3231 381

Ovog puta probali smo jedan od favorita: odličan Excelsior burger, sočan i sjajno pripremljen, a potom i skladno balansiran rižoto Royal sa gamborima koji je takođe ostavio vrlo pozitivan utisak. Čokoladni brauni sa sladoledom od vanile s pravom je prvi na listi poslastica, a tu si pannacotta i grčka krempita sa voćem. Sve u svemu, fina i prijatna gastro oaza na prometnoj poziciji gde ćete se osećati vrlo prijatno u svakom pogledu u svako doba dana.

hrana za utehu Hrana za utehu: 10 novih recepata iz svih krajeva sveta škola malih kuvara Klub malih kuvara – kulinarska radionica za decu i roditelje Omiljena pekara Omiljena pekara – brz i dobar zalogaj Ukusi Francuske Gout de France 2015: Ukusi Francuske u 1000 restorana sveta