Foto: Senja Vild
PULS GRADA · gastro

Na adresi Obilićev venac 1-3, od marta imamo priliku da uživamo u svojevrsnom gurmanskom raju – RIB’Z grill & booze, čiji originalni funky enterijer potpisuje kreativni studio L’enfant Terrible.

Rib’z / grill & booze
Obilićev venac 1-3
Beograd
011/3286096
pon-čet 09-00
pet-ned 09-01

RIB’Z grill’n’booze, osmišljen je kao jedinstveni spoj restorana i bara sa bogatim izborom koktela i alkoholnih pića, ali i fantastičnim srpsko-američkim roštiljskim gurmanlucima među kojima se ističe specijalitet kuće – američka rebarca.

Foto: Senja VildOtvori galeriju

Kreativni tim, na čelu sa arhitektom Aleksandarom Spasojevićem, upotpunio je vizuelno ovaj koncept koketirajući sa motivima kasapnice prikazanim u disko maniru. Tako će vas već kroz izlog pozdraviti neonska instalacija praseta, koja je postala zaštitni znak ovog mesta. A u samom enterijeru arhitekta će vas, u sebi svojstvenom maniru, iznenaditi čitavim nizom sličnih domišljatih detalja – zabodene satare umesto čiviluka, lavabo nalik na stočno korito, ogledala od daski za meso i sl. Uz pažljivo biranu materijalizaciju prostora (drvo, sirovi metal, vidna konstrukcija i rasveta) oni daju ovom mestu neodoljivi šarm. Dizajnerski dvojac Milena i Aleksandar Savić nadovezali su se izgledom logotipa, menu-ja, ali i signalizacije u prostoru na postavljeni duhoviti koncept.

Foto: Senja VildOtvori galeriju

Kreativna igra u dizajnu i enterijeru preslikava se na menu, gde pored čuvenih Rib’z rebaraca u specijalnom tajnom sosu, možete probati Pulled Pork burger, Eksploziju od Luka i pravi americki kič klasik – Pohovani Oreo keks i Mars čokoladice servirane sa sladoledom od vanile. Prijatno!

Crna ovca IMG_3478 EDIT City letnja preporuka #39: Sladoledžinica Crna ovca pasanger 1 City letnja preporuka #33: Passengers Bar mandarina City letnja preporuka #19: Mandarina Cake Shop Carneval City letnja preporuka #01: Carneval