12115976_973983569341821_4272471345541904719_n
PULS GRADA · gastro

Da se neka neverovatna gastro otkrića nalaze na neverovatnim mestima, itekako svedoči i naša poseta restoranu Stari Šangaj koja donosi jedan potpuno nov i neobično uzbudljiv doživljaj kineske kuhinje.

Dakle, kineski veleprodajni tržni centar na novosadskom putu, lokali u kojima se kupuje „na veliko“, udaljena lokacija van svih tokova… okruženje je gde se smestio Stari Šangaj. Veliki prostor u dve celine, elegantno namešten i opremljen, ostavlja impozantan utisak, koliko i raskošan i reprezentativni meni.

Retko sretana verzija jelovnika impresionira izuzetnim fotografijama jela, ali i izborom specijaliteta među kojima su i hladna meduza u ljutom sosu, lotosov koren, hladna zečetina i ljuta riblja glava!

Stari Šangaj
Autoput 20, Belmax centar

011/ 2054 188
Pon - ned: 8:00 - 20:00

Tradicionalno, domaće osoblje se teško snalazi u svet(l)u originalnih naziva, dok su Kinezi vrlo predusretljivi, tako da nemojte gubiti istraživački duh i namere. Takođe, raspitajte se i o veličinama porcija, Stari Šangaj zapravo je idealan za veće društvo i degustaciju jela koja stižu u pozamašnim količinama.

Sve što smo probali ostavilo je zaista poseban utisak od specijalno prženog pirinča, preko odlične ribe u ljutom sosu sa puno začina, prženih lignji posluženih na interesantnom tanjiru, apsolutno sjajne teletine na kamenoj ploči koja se i dalje peče na stolu, do magičnih spicy pečenih gambora na štapićima i neobičnih pečenih jabuka. Vrlo autentično i veoma ukusno. Iskrena preporuka za sve istinske ljubitelje Azije i sve istinske gastronaute, vredi svakog pređenog kilometra.

Điro Điro Ono i najbolji suši na svetu Bombondžija „Bosiljčić“ ratluk i bombone: Ukus detinjstva i za nove generacije Restoran Tri Restoran TRI: Za autentični “kao kod kuće” osećaj Modna varjača „Modna varjača“: Krenite na modno-gastronomsko putovanje · ·