Sushi Dream
PULS GRADA · gastro

Sasvim nov i sasvim uzbudljiv iskorak stiže nam u vidu sasvim novog brenda koji se nadovezuje na omiljeni lanac kafeterija Coffee Dream. Na tragu svetskih trendova, smelo i autentično, moderno i vrlo efektno od enterijera do prezentacije, Sushi Dream na početku bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu, prvi je u nizu restorana u (n)ovom lancu.

Sushi Dream
Bul. Zorana Đinđića 6a
Beograd
011 3110 877

Neveliki prostor vešto je iskorišćen u svakom milimetru, mesta za sedenje su na galeriji odakle se pruža pogled na otvorenu kuhinju u kojoj možete videti svaki pokret uigrane ekipe iskusnih šefova, dok detalji u ambijentu povezuju priču sa Coffee Dream simbolikom. Za dizajn enterijera bio je zadužen Atelier Kaštelan.

Ono što apsolutno osvaja sva čula je vrlo originalna šetnja japanskom, zapravo panazijskom kuhinjom koju započinje odlična miso supa sa šitaki pečurkama, a naš sledeći korak bio je raskošan miks u kome su jednostavni i ukusni maki rolls, vrlo sveži nigiri sa jadranskim brancinom, moderni Sexy Freak Wave (losos, krastavac i avokado u hrskavoj korici), te potpuno sjajni T.T.T. – tuna u hrskavoj tempuri sa penom od japanskog majoneza i teriyaki. Dalje istraživanje menija vodi do sjajnih tempura sa svežim bukovačama i šargarepom, preko atraktivnih Ebi & Unagi Roll (sa jeguljom i škampom i čipsom od belog luka) do odeljka „Dream dishes“ i senzacionalnog specijaliteta Takoyaki iz Osake: prženo testo punjeno hobotnicom sa listićima kože tune, a što je zapravo autentični japanski „street food“.

Za ovu sjajnu turu zadužen je bio menadžer restorana Zoran Kličković čije respektabilno inostrano iskustvo i potpuna posvećenost magično i ubedljivo vode kroz svaki detalj na meniju i tanjiru. Karta pića skladno se nadovezuje na ponudu hrane, od selekcije čajeva do selekcije sakea, od maštovitih bezalkoholnih (probali pikantan Lemon Leaves sa đumbirom) do lucidnih alkoholnih kombinacija, malvazije i Asahi piva. Za kraj fino „spuštanje“ kroz New York style cheese cake sa Matcha čajem, lagan i efektan, dok je drugi kolač lemon tart sa japanskim citrusima. U par reči: japanski bistro koji veoma uzbudljivo i vrlo ubedljivo vodi kroz magične ukuse Azije – obavezno okusite!

Japanske poslastice Neverovatne japanske poslastice 11864863_1639114026356620_8032913785570803547_o Bar Shootiranje: Radost na iskap cover1 Fini – najfinije poslastice u gradu Harbour Kraft pivo: 10 britanskih brendova koje morate probati