1
PULS GRADA · gastro

Uvek inspirativna i jedinstvena kuhinja restorana Square, u prefinjenom okruženju hotela Square Nine, i u ovu sezonu ulazi s novim, osveženim menijem.

Pored starih favorita koji s punim pravom drže svoje mesto na jelovniku, čuveni pauflek, famozni burger ili pak presovana guščja džigerica, noviteti su fino poigravanje s tradicijom kroz pihtije ili jagnjetinu kuvanu u mleku, kao i sasvim nov niz fascinantnih kombinacija.

Preporuka je da ih svim čulima i u svim nijansama osetite kroz degustacioni meni uz koji sledi i pažljivo probrana selekcija vina.

The Square
Studentski trg 9
Beograd
011/333-35-10
Pon - ned: 6:00 - 23:00

Dakle: nežni kremasti potaž od krompira i praziluka s kavijarom i prepeličjim jajetom, potom osobeni Gravlax losos mariniran cveklom i poslužen s kremom od rena i klekom, zatim famozne jakobove kapice u društvu tortelina punjenih goveđim repom, s pireom od badema, a sve preliveno amareto sosom – fantazija.

A onda dalji korak u jesen, što kroz tartar s kremom od vrganja savršeno serviran s dehidriranim pečurkama, što kroz morku s pireom od čičoke i vanile i batakom punjenim raguom od kestena. Za kraj: mus od čokolade uz kompoziciju od sušenog voća mariniranog u konjaku i sladoled od lešnika. Apsolutna jesenja rapsodija ukusa. Savršeno. Tačka.

Điro Điro Ono i najbolji suši na svetu Bombondžija „Bosiljčić“ ratluk i bombone: Ukus detinjstva i za nove generacije Restoran Tri Restoran TRI: Za autentični “kao kod kuće” osećaj Modna varjača „Modna varjača“: Krenite na modno-gastronomsko putovanje ·